gulv lampeer

Gulvlampe – fordeler ved å ha en en stående belysning

Hvorfor en gulvlampeer en god idé?

Gulv lampe

Gulvlamper er mobile og veldig moderne. De et flott tillegg i hver leilighet eller hus. Gulvlamper skaper unik stemning i stuen, på soverom eller på kontoret. De har først og fremst en praktisk funksjon og lyser opp steder der det ikke er noe lys. I tillegg dekorerer de også plassen godt og er fleksible. Gulvlamper kan enkelt flyttes ved behov der vi trenger det.

Hva du skal se etter når du velger en stålampe?

Hovedpoenget med en stålampe er å gi ekstra lys, så det er generelt ikke den viktigste lyskilden. Det er lurt å ha det i bakhode. Når du velger en gulvlampe til din innredning, så ta gjerne hensyn til utseendet, formen og om den passer egentlig med de andre elementene i din stil.

Nyeste forslag innen lysdesign er perfekt for litt større rom der lampen kan vises frem. Hvis du tør så velg en variant med en stor lampeskjerm i en flott farge. Du kan også velge en lampe med et interessant mønster og unike ben.

Når du kjøper en gulv lampe, er det verdt å ta hensyn til:

For det første sjekk pris. Når du velger en gulvlampe, vær oppmerksom på om prisen gjenspeiler kvalitet på produktet.

Deretter er antall, type og kraft på lyspærer. For at gulvlampen skal være energibesparende, velg LED gulvlampe.

Stil og farger. Gulvlampen har også en dekorativ funksjon og må samsvare med de andre elementene i interiørdesign.

Ytterligere funksjoner – den stående lampen kan ha en dimmer eller en justerbar arm som lar deg endre retning av lys.

Fordelene med en gulv lampe

LED lampe

Generelt:

Lysretning er på det stedet du ønsker. Det er et perfekt møbel. Belysning i våre hjem har flere funksjoner. Det er

en flott dings, en interessant innredning

muligheten for å plassere den i alle mulige hjørener selv i et lite hus

kan enkelt flyttes på og det gir mulightet til å fremstille for eksempel bilder sånn som vi ønsker det.

Stålamper er en flott måte å få en ekstra lyskilde. Fordelen er flelsibilitet og brukervennlighet. Gulvlamper er tilgjengelige i så mange design, farger og former slik at du kan skape en perfekt innredning til ethvert rom.

Hvor skal du plassere en gulvlampe?

Som vi nevnte ovenfor så kan stålamper være en hjemmedekorasjon. Men fremfor alt skal den gi riktig belysning og lys i stuen. Gulvlampe med dimmer er også et bra forslag.  Det er bare å plassere en gulvlampe i nærheten av sofaen eller bak lenestolen der du leser aviser og bøker. Det er også praktisk å ha lampe på skrivebordet der du vanligvis jobber og trenger noen ekstra lyskilder. Vær oppmerksom på det praktiske og verktøy til den utvalgte lampen. Du kan stille deg på følgende tre spørsmål:

Har lampen en justerbar lys?

Er lampen utstyrt med en dimmer?

Har lampen en ekstra arm som kan justeres fritt?

Bidrar lampen til å skape den ønskende stemning?

Vil du ha en stå lampe for å skape en romantisk og koselig stemning med gulvlamper til rimelig pris? Velg en tekstil- eller gjennomsiktig lampeskjerm som vender mot gulvet. Sjekk om LED lampe stemmer overens med interiørstilen.

I en klassisk interiør er det mange stillige lampeskjermer å velge mellom.

Høy kvalitet i mange år. En god gulvlampe.

Gulv lampe

Før du kjøper lampen, må du også sørge for at den har en stabil base. Velg en smart lampe som ikke velter særlig hvis den er laget av glass. Noen tilfeldige fall og kan lampem være knust. Av sikkerhetsmessige årsaker skal ikke en gulvlampe løftes ved å ta i lyspæreholderen eller lampeskjermen.

Det er også verdt å legge til at hver lampe behøver litt rengjøring. Lamper som er helt glatte for eksempel av metall, glass og plast er veldig estetiske og samtidig veldig enkle å holde rene. Det holder å rengjøre lampen med en fuktig klut, men først husk å koble fra strøm. På en annen side kan støv på tekstillamper gjøre det litt vanskelig å holde rent.

Vær sikker på at den nye stå lampen din ser bra ut

Selv om klassiske gulvlamper har både praktiske og dekorative funksjoner så er de ikke den viktigste lyskilden. Derfor er det verdt å være mer oppmerksom på og å velge en god  gulvlampe som passer ditt interiør. En gulvlampe kan være en vakker dekorasjon. Det er grunnen til at så mange som bestemmer seg for å kjøpe det. Vær oppmerksom  samtidig at når du kjøper en fin gulv lampe, er det verdt å vise den ordentlig. Å sette den i et hjørne der den vil være helt usynlig er ikke den beste ideen. En riktig eksponert gulvlampe kan være en utmerket tillegg som stue dekorasjon. Hvis du er en person som først og fremst fokuserer på det praktiske så vil du kunne plassere lampen i et hjørnet. Da er det bedre å velge en enklere modell som vil være mindre dekorativ og samtidig billigere.

Er det verdt å eksperimentere med utvalget av en gulvlampe?

 kontorlampe

Oftest velger folk klassiske stålamper  som gulvlampen – det er et trygt valg som passer de fleste interiørstiler. Men hva hvis du liker å lette etter noe litt unikt? Den gode nyheten er at det er mye å velge mellom. I dag kan du finne en gulvlampe som utmerker seg med en unik form. Det kan være mer interessante ben eller til og med et fargevalg. Når du velger en lampe, har du to alternativer:

1. Sats på noe som vil matche stilen til resten av interiøret. Kjøp en klassisk gulvlampe – det er et trygt alternativ som de fleste velger.

2. Bryt med interiørstilen og eksperimenter med utseende til gulvlampen.

Du kan å få til en veldig interessant effekt når det gjelder innredning hvis du velger det andre alternativet. Dette er imidlertid ikke en feilfri løsning for de som ikke har erfaring kan velge en gulvlampe som overhodet ikke vil passe inn i interiøret. Her er det lett å bomme men noen ganger er det verdt å ta risikoen. Spesielt hvis du liker å eksperimentere.

Når vil engulv lampe komme til nytte?

Det beste stedet for en gulvlampe er pulten. Mange bruke rogså  kontorlampe. Ulempen her er at det tar plass opp på skrivebordet. Og plassen på skrivebordet er som oftest begrenset fra før.  Løsningen er å kjøpe en gulvlampe. En gulvlampe vil belyse skrivebordet, men ikke vil ta verdifull plass. Et annet alternativ er å belyse stedet der vi leser. Spesielt om kvelden er ikke sentralbelysning nok for oss fordi vi må sitte på en måte som begrenser god sikt og slik er det ikke alltid behagelig.  Derfor er det verdt å kjøpe en klassisk gulvlampe som vil gi god belysning til lesetid.  Du kan se etter en bildelys som er rettet mot bokhylle. Da vil det være mulig å lese boktitlene på en enkel måte. Et interessant alternativ er bruk av en gulvlampe i rimelig pris som hovedbelysning. Riktignok vil den ikke erstatte sentral belysning hver dag, men hvis du vil skape en interessant stemning så er alt du trenger å gjøre å rette lampen mot taket og dempet lyset vil reflektere på all innredning.

Kvalitet av stålamper

Når du velger gulvlampe, husk også kvaliteten på utførelsen. Å velge de billigste modellene er ofte ikke en god idé. Bedre å velge en dyrere, golvlamp klassisk som er godt laget. Dette vil også oversette til praktisk og behagelig bruk av den. Typisk er de dyrere modellene mer stabile og holdbare, noe som igjen gjør lampen vanskeligere å velte og mulig skade i tilfelle rullering. Det er også verdt å ta hensyn til finishen og hvor vanskelig det vil være å holde det rent. De rikt dekorerte modellene ser absolutt vakre ut i butikken, men rengjøring av dem er kanskje ikke den enkleste oppgaven.

Alle innrednings ideer med gulv lampen i hovedrollen

Som oftest er gulvlamper en dekorasjon, men disse har også en veldig viktig bruksfunksjon. Oppgaven til gulvlampe er nemlig å belyse steder der det ikke er sollys eller hvor hovedbelysningen ikke er i rekkevidden. Vår gulvlampe  passer perfekt til en retro lenestol, sofa i engelsk stil eller teak salongbord. La oss ta hensyn til de funksjonelle paramentrene. Og det er følgende:

har armaturen vår en justerbar lampeskjerm

kan lampen beveges i sokkelen

en fint tillegg om lampen er utstyrt med dimmer

Så lenge vi slapper av så er soft lys nok, men hvis vi skal jobbe eller lese en bok så trenger vi en mye sterkere lys. For å skape en romantisk stemning derimot så velg gjerne en lampeskjerm i tekstil. Da vil vil det diffuse lyset vakkert belyse vår innredning.

Det er veldig trendy å bruke naturlige tilbehør. Dakan vi trygt velge en lampe i denne trenden. Et møbel med steinelementer eller med glass er bare noen av de nyeste forslag. Dempede farger med tillegg av nyanser av gull og sølv passer også inn i mange stiler. Du kan enkelt finne gulvstående lamper som matcher innredningen og din smak.

En stabil gulvlampe

retro lenestol

Vi bør altså sjekke et par ting før vi kjøper inn en gulv lampe.  Gulvlamper plasseres ofte midt i stuen eller ved siden av en sofabord hvor det er enkelt å slå den på/av. Det er veldig viktig at gulvlampe er stabil selv om den presenterer seg pent.  Spesielt når den har glasselementer. Vær oppmerksom på ta i sokkelen og benet når du bærer en gulvlampe. Du må aldri ta tak i lampeskjermen eller i nærheten av lypæren for det kan skade lampen.

Leave a Comment