Hvordan belyse gangen?

Ofte fungerer gangen som en inngangssone. Men må vi også huske, at det er første rom som gjestene se når de komme inni huset. Her krysser seg mange kommunikasjonsveier, så det kan bli farlig å gå i mørket. På den annen side er det bare en overgangssektor, dvs. et sted som vi bruker ikke mye tid inn. Derfor sterkt lys skal ikke fungere bra. Gangen er vanligvis mørk og uten vinduer,så krever en individuell tilnærming til belysning. Når du ordner dette rommet, må du tenke om funksjonaliteten, men også om et stilig arrangement. Hvilken gangbelysning vil fungere best?

moderne hallbelysning med LED lamper

Hvordan og når skal jeg planlegge belysning i gangen?

Flere ting har betynging. Den grunnleggende er formen og størrelsen på plassen. Hvis du har gangen som er ikke så stør, enekel belysning er nok. Hvis du har en lang gang, er det nødvendig å anordne den og installere en LED-liste belysning. Beste valgt til en stor og høy gang skal bli vegglamper. På samme måte bør vi designe og velge belysning i gamle hus. Når planlege vi belysningen i gangen ? Helst før oppstart av en større renovering. De fleste av endringene vil kreve utskifting eller modifisering av det elektriske systemet.

Skjult, effektiv belysning i gangen

LED-lamper er en flott løsning for hallen. De kan installeres praktisk talt hvor som helst og forblir usynlige. De vil være nyttige i både moderne og LED-lamper er en flott løsning til gangen. Du kan installerer den hvor du vil. De skal bli praktisk både i moderne og klassiske gangen. En av de mer fasjonable ideene for belysning i gangen er å integrere vegghull, gulvlister, LED-lys , som vil gjøre gangen unik.

gangbelysning med speil

Lysekroner perfekt til gangen

Noen ganger du har ikke nok plass i romet til å ha flere dekorasjoner. I dette tilfellet du kan velge en effektiv lampe i form av en lysekrone som skal bli en sterk aksent og gi en original atmosfære. Det er flere moderne variasjoner av lysekronene. For eksempel krystaller montert på et metallstativ. Dekorativ, lysekrone av glass men en blank finish er perfekt for belysning i gangen .

stilig lysekrone i hallen

Vegglamper – lamper designet til gangen

Vegglamper er ideelle til gangen. Vegglamper kan overraske deg med utseendet. Denne belysning kan vi montere i alle mulige steder på veggen. Vi kan også belyse enkele elementer i gangen.

belyste bilder i gangen

Uvanlige løsninger

Når planlegger du belysning av gangen, er verdt til å tenke på ukonvensjonelle løsninger. Gangen er et rom som sier mye om karakteren av hele interiøret. Hvis vi liker eksperimenter, kan vi bytte ut tradisjonelle lamper med for eksempel opplyst glassmaleri. Effekten er unik, skjønnheten og det unike lyset vil skape en atmosfære som er vanskelig å oppnå med vanlig, konvensjonell belysning.

belysning av gangen

Hvilken lysfarge du skal velge – varm eller kald?

Vi velger ikke bare armaturene av belysning eller lysretningen, men også «temperaturen». Kaldt lys – hvit, skal vi velge som der varmere stråler er nærmere gul. Hvordan matche dem til interiøret? Regelen er veldig enkel: hvis rommet har tilgang til naturlig lys og meste av dagen er solfylt , velger vi kaldt lys fordi varme stråler kan se for lyse ut. Når det gjelder om en gang som vanligvis ligger vekk fra vinduene , en lysstrøm med en varmere, gul farge bli bedre her.

Hvordan belyse speilet ordentlig?

Husk at en egen speilbelysning er nødvendig. Hvis vi skal bruke den bare til en rask sjekk av utseendet vårt før vi forlater (f.eks. Et speil på døren til en glidende garderobe), et vanlig hovedlys skal fungere bra. I tillegg speilbelysning i gangen en velprøvd måte til å forstørre romet visuelt. Speilbelysning vil hjelpe oss å belyse plassen som trenge det.

moderne speilbelysning

Hvilken bildebelysning passer best å ha over speilet?

Interessante ideer for å legge karakter til gangen

Interessante forslagene for å belyse gangen, er å legge dekorative utsparinger i veggen hvor kan vi plassere dekorasjoner eller familiebilder som er viktige for oss. Som ekstar belysning i gangen, kan du installere møbelbelysning i form av små lyspunkter eller LED-strips ved siden av hyller. Belysning ved møblener vil ha en praktisk funksjon, og skal belyse det mørke plassene i rommet.

gang belysning

Når utformer vi gang belysning, bør vi følge strengt definerte regler. Ja, estetikk er også veldig viktig, men vi vurderer om funksjonalitet som er nøkkelen viktig. Uten riktig valgt av belysning i form av lamper eller vegglamper, ville det indre av gangen vår blitt badet i skumringen.

Leave a Comment