Hvilken bildebelysning passer best å ha over speilet?

Gi rom en god stemning for rimelig penge- Bildebelysning

bildebelysning i spisesalen

Vår oppfatning om hvilken rolle bildebelysning har i våre hjem har endret seg mye de siste årene. Først var det mye fokus på at de ulike lamper skal være funsjonelle. Nå vil vi finne den perfekte lampen som skal matche våre omgivelser. Det er lett å merke at prisen på belysning har økt betraktelig. Men å velge billigere lamper betyr ikke alltid at vi får dårligere lys eller dårlig kjøp. Vi kan fortsatt nyte strikking eller lesing  like mye.

Bilder på veggen er en perfekt dekorasjon  og en viktig del av innredning. Spesiell de bildene i soverom eller i stuen er veldig personlige, noe som gir rommet oryginalt utrykk. Så her burde hver og en tenke seg over riktig fremvisning. Bilder som er pent presentert ville skape mer personlig stil og vil være spennende interiørdetalj. 

Hvilken bildebelysning passer best over bilder og speil?

bildebelysning i stuen

Veggbilder er et en av de viktigste elementene i interiørdesign som gjør at et rom blir fort mye mer personlig og unikt. Familieportretter har en spesiell betydning for oss og burde være fremvist for all del. Våre øyene gleder seg hver gang vi tar en titt på våre kjære. Hvis du er bekymret for hvordan du på en best måte kan belyse bilder eller speil, så sjekk gjerne vår guide om bildebelysning.

Vegglampe i sort over speilet – hva er fordeler?

smart bildebelysning

Den ideelle lampen som belyser bilder eller malerier på veggen, er vegglamper. Det finnes bredt utvalg av disse lamper. Fra moderne til klassiske, i tillegg  i diverse former med for eksempel lampeskjerm som gir riktig lysretning, lamper med dekorasjoner osv.  De kan også  monteres horisontalt eller vertikalt, som er avhengig av lampetype. En god vegglampe er utstyret med LED belysning fordi det gir ganske intens lys og er strømbespærende. Vegglamper i form av en glassball har også en stor effekt. Dette gir original belysning og presenterer bilder på en god måte. Det er også mulig å sette sammen to lamper på hver side av et bilde. En slik kombinasjon kan skape en imponerende effekt, og kan også være noe mystisk.

Så en bildelampe lyser opp malerier og bilder. Noen lamper er utstyrt med dimmer slik det går an å justerere lysstyrke. Slike bildelamper bidrar til å gi rommet en spesiell karakter. Gulvlamper med eller uten lampeskjerm spiller også en stor rolle i jakten på å synliggjøre våre bilder. En slik lampe skal plasseres ved siden av bildet på en eller to sider. Det er verdt å justere belysningsrenintng  på et ønsket området. Gulvlampe i rimelig pris kan fås i forskjellige former og farger. Vi har sørget for et bredt spekter  i varianter av lamper slik at du kan sette ditt personlige preg i leieligheten.

gulvlampe i stuen

Billige taklamper er en god ide for belysning. Som oftest er lyskilden i form av en eller to lyspærer. Ofte har de små dimensjoner og en enkel form. Det er derfor det er så funksjonell, spesielt hvis målet er å vise frem et pent bildet.

Rimelig maleribelysning eller spotlights. Hva skal vi velge?

bilde i gangen

Det er flere måter å belyse bilder på, enten hjemme eller i et museum. En lengre lampe plassert på toppen av bildet kan gi nok belysning og fremheve galleriet ditt. 

Vegglamper kan fås i flere varianter, men de mest populære er bildelamper. Vegglamper er en bra  belysning ikke bare for kunst og bilder, men også for hyller og trapper. Det gir ganske sterkt lys.  Bruken av spotlights er også effektivt når det gjelder belysning. Den største fordelen er muligheten til å rette lyset mot forskjellige punter. Dette er altså perfekt til å belyse en rekke bilder eller en dekorativ vegg med uregelmessige former.  Derfor bruker kunstgallerier og museer ofte spotlights og for å belyse utstillingene sine.

Så hvilken bildebelysning skal plasseres over bildet og speilet?

bildebelysning

Vi kan et stort utvalg for det finnes mange produkter som er  tilgjengelig . Alle de kan fremheve bilder og annen dekorasjon. Dette kan være både tradisjonelle bildelamper, spotlights, til og med vanlige gulvlamper som lyser på veggen nedenfra. Lyskilder kan også plasseres hvor som helst – ikke bare over selve dekorasjonen eller på siden, men også bak, eller nedenfra. Det er lurt å huske på at fargen på lyskilden vi velger og dens intensitet også spiller en betydelig rolle.

Leave a Comment