https://www.sellyhome.no/product-nor-12111-Soverom-kolleksjon-Dentro-med-seng-180x200.html

Lampe soverom – hvilken du skal velge?

Hvordan velge belysning soverom?

Soverommet er et sted hvor vi kan slappe av etter en hard dag, og etterlate stresset i hverdagen unne deg en interessant lesning, til slutt kose oss i armene til Morpheus og falle i en salig søvn. Ved å bruke riktig valg Lampe soverom, kan du gjøre soverommet ditt til et magisk sted.

Lampe soverom - hvilken du skal velge?

Soverom lampe – hvor skal jeg begynne?

Lys på soverommet bør baseres mer på dets estetiske funksjon. Så begynn med å bestemme hvilke lyskilder som vil være best egnet for interiøret. Ta hensyn til størrelsen, stilen der den opprettholdes og din smak og preferanser. Utvalget av muligheter er stort. Du kan velge tak lampe, lampe, nattbordslampe, gulvlampe, så vel som spotlys i form av halogen eller belysning led lampe.

Stillige lamper

Hvilken tak lampe skal du sette på denne?

Hvis du bestemmer deg for denne typen belysning soverom, anbefaler vi lamper laget av opalt glass eller de med lyse lysskjermer. Lysets form mykner og sprer lyset uten å være trett for øynene. For folk som liker nye produkter og uvanlige løsninger, anbefaler vi at du går et skritt videre og gir din interiør originalitet ved å montere en attraktiv stilig lysekrone, som vil være en perfekt dekorasjon og komplettere soveromsdekoren.

Praktiske nattbordlamper

De er perfekte som klimatiske belysning soverom. Som regel er de plassert på to nattbord som står på begge sider av sengen. Når du velger denne modellen, må du sørge for at lampeskjermens underkant ikke er høyere enn 50 cm fra madrassnivået. Da vil du gi perfekt komfort for øynene dine.

Eller kanskje en vegglampe?

I økende grad erstattes nattbordlamper med vegglampe. En veldig praktisk løsning i rom der det ikke er plass til nattbord. Vegglamper har en fordel, de kan optisk påvirke størrelsen på rommet. Lys oppover gjør optisk soverommet høyere. På den annen side, hvis du peker toner nedover, vil du finne en romantisk, romantisk atmosfære og taket vil senke optisk.

Vegglamper design

To så en tak lampe i stedet for vegglamper?

Et ekstremt fasjonabelt alternativ til klassiske nattbordlamper og vegglys. Hvis du vil modernisere utseendet til soverommet ditt, anbefaler vi lamper montert i taket på begge sider av sengen, med forsiktig hengende små nyanser. Deres symmetriske arrangement vil intensivere følelsen av orden og hvile som er gunstig for hvile.

Gulv lampe – Denne typen belysning soverom fungerer bra hvis du for eksempel har ekstra plass på soverommet ditt for en interessant lesning. Slanke og formfulle lamper ser vakre ut i store, romslige interiører. Hvis du liker funksjonalitet, kan du sette en lampe med en forlengelsesarm som lar deg manøvrere lyskilden fritt.

Hvorfor er det verdt å vurdere før du velger soverom lampe?

Hvis du vil skape en romantisk atmosfære på soverommet ditt, kan du ta et øyeblikk for å velge riktig belysning. Nyt fordelene ved å kombinere forskjellige lyskilder i form av lampetter, hengende lamper, lampe over spisebord, lysekrone eller halogen eller led lampe lister. Lag et magisk skyggeteater og nyt de øyeblikkene hvor du slapper av ved å lade batteriene dine for de neste dagene fulle av utfordringer.

Perfekt led belysning

Hvilken lampe soverom? Oppdag trendene for 2020!

Selv det mest raffinerte interiøret trenger noen ganger et pust av friskhet. Dette trenger imidlertid ikke innebære en større renovering og endring av alle gjenstander i rommet. Det er populært å bytte tilbehør og dekorasjoner som gir karakter, men du kan også bruke belysning soverom. Ved å skifte lamper på soverommet får vi ikke bare en ny dekorasjon på dagtid. Etter å ha tent på kveldslysene, kan vi se hele interiøret igjen.

Ved å sette en endring i interiørfinishen, ønsker vi at det som fremstår i det, er fasjonabelt og interessant. Hvordan velge et sett med lamper, hva du skal se etter? Til slutt, hvilke mønstre bør du velge for å matche de nyeste trendene?

Hvordan velge lampe soverom?

Når vi kommer til den konklusjon at vi ønsker å endre noe på soverommet vårt og er fokusert på å gjøre endringer innen belysning soverom, må vi først se på hva vi allerede har. Hva betyr det? Ingen lamper kan kjøpes separat fra arrangementstil. Moderne lamper samsvarer ikke med det rustikke soverommet, men klassiske moderne. Det andre trinnet er å analysere om forskjellige typer belysning dukket opp på soverommet. Kanskje var det bare for liten variasjon som gjorde at interiøret ble kjedelig og bløtt. Det må være noe som vil gi generell belysning. Oftest er det så en taklampe. I tillegg er retningsbelysning nødvendig, som for soverommet betyr forskjellige typer stående og vegglamper. Oftest er de i sengområdet. For dette er det verdt å investere i dekorativ belysning som forsiktig vil fremheve hyllene, sengen eller annet element som ligger på soverommet.

modern vs klassisk

De mest fasjonable trendene for soverom lampe 2020

Lysdesignere foreslår nye design hvert år. Vi kan imidlertid ikke kjøpe alle modeller vi liker. Soverom lampe -, vegg- og gulvlamper må være like med tanke på farge og stil. Vi kan behandle dem som subtile tillegg. Da kan de være i samsvar med nyansene som allerede finnes på soverommet, men vi kan fokusere på litt ekstravaganse. Det er best å få mot og nå noe originalt og iøynefallende. En sterkere aksent vil endre interiøret fullstendig.
Dette året er en skikkelig godbit for fans av interiørdesigneksperimenter! I 2020 er det moteriktig å kombinere elementer som tilsynelatende ikke stemmer.

For eksempel kan gull lampe soverom kombineres med linputer eller krom lysestaker. Det er like fasjonabelt å kombinere forskjellige typer metaller på ett sted. Messing, gull eller krom kan være ved siden av hverandre! Du kan fremdeles se en referanse til naturen, så hvis du liker lamper med tre- eller papirelementer, vil de også se bra ut. Tilsvarende er interessen for lamper som refererer til formen på ballen fremdeles tydelig. På soverommet anbefales de spesielt fordi de undertrykker det skarpe lyset fra en lyspære.

Dekorer interiøret med fasjonable lampe soverom

Med henvisning til hva som var i begynnelsen, skulle vi ikke bare fokusere på taklamper. De gir først og fremst en bakgrunn, et fundament for andre lyskilder. De er de viktigste i ethvert interiør, men det er ikke deres lys som gir arrangementet en unik karakter. Om kvelden foretrekker vi ofte svakere lamper på soverommet enn det generelle lyset. I tillegg, når det gjelder design og lysintensitet, påvirker andre typer soverom lampe hele innredningen og dens atmosfære.

På soverommet er det mest populære tilleggslyset det som leveres av nattbordlamper. Lyset deres er delikat, og selve designet er så mangfoldig at noen av lysene ser mer ut som kunstverk. Imidlertid, hvis du liker å legge en bok, et glass vann, glass på nattbordet, kan det bli trangt. Det vil ikke være behagelig å stille inn nattlampen. I denne situasjonen fungerer lampetter godt. De trenger ikke å se tradisjonelle ut og være assosiert med retrostil! For tiden er det mange moderne modeller som ikke bare beholder moderne design, men som kan tilpasses taklampen.

Hvis vi ikke vil eller ikke har mulighet til å henge lampetter bak sengen, er det fortsatt forskjellige typer gulvlamper. Deres største fordel er høy mobilitet. Mens lampene har sin faste plass på veggen, kan gulvlampen manipuleres og omorganiseres hvis vi kommer frem til at den vil se bedre ut i en annen del av soverommet.

Og til slutt dekorativ belysning. Ved første øyekast, når den ikke er opplyst, påvirker den ikke dekorens samlede bilde på noen måte. Det er vanligvis delikate lyspunkter eller led lampe striper, som ikke kan sees. Når vi tenner på dem, er imidlertid effekten svimlende. Det sentrale punktet på soverommet er sengen. Led lampe kan være i form av et bånd, som vi stikker fra bunnen. Belysning av denne typen vil også se bra ut bak sengen eller ved himlingen. Hvis vi har hyller eller andre potensielt attraktive områder, vil de også være et perfekt sted for denne typen lys. Og nå … tid for 7 gyldne tips!

dekorasjon med lys

Soverom lampe i syv trinn

Stemningslys på soverommet er et av de viktigste elementene i arrangementet av dette rommet. I utgangspunktet er det absolutt en komfortabel seng, men rett etter det – atmosfærisk belysning. Hvordan velge dem for å oppfylle alle oppgavene sine og gi et intimt, hyggelig stemning? Her er våre praktiske tips, eller belysning soverom i syv trinn!

1. SUBTELBELYSNING OG EN UNIK ATMOSFERE PÅ NOEN GANG

subtilt lys

Soverommet er et unikt rom i huset. Det er her vi gjenoppretter styrken etter hver dag, og selv om vi bruker mest tid her i mørket bare på å sove, er belysningen det andre elementet du trenger å være spesielt oppmerksom på. Den mest fasjonable denne sesongen er kobber lampe. Dette lyset gir klimaet på soverommet og den beste atmosfæren under hvile. Det er nyttig om kvelden med en bok i sengen, eller når du velger ting fra skapet om morgenen. Den beste løsningen er noen få mindre lyspunkter som vil gi det lyset som trengs på bestemte tidspunkter.

Bruk:

  • nattlamper,
  • leselys,
  • en stående lampe,
  • lampetter nær speilet,
  • garderobebelysning,
  • dekorativ belysning.

2. ET NATTLYS ER GRUNNLAGET!

Nattlys

Vanligvis er den viktigste og viktigste lyskilden i rommet sentralt plassert tak lampe eller pendel lampe, men ikke denne gangen! Soveromslampen brukes oftest som nattbordslampe. Lyset er nok om kvelden til å komme inn på soverommet og forberede seg på søvn, vi slår det på å våkne om natten eller på en grå vintermorgen.
En tradisjonell nattlampe med lampeskjerm gir lys når du står på nattbordet. Dekorative baser av denne typen lampe fullfører soverommet med vakker detalj, og den stilistiske variasjonen av tilgjengelige beslag gjør at alle vil finne en lampe som passer perfekt til innredningen på soverommet.

Hva er viktig når du velger nattbordlampe?
Hvis du er ute etter en nattbordslampe, må du huske en ting. Lyset må være trivelig, det kan ikke være blendende og det skal være varmt (husk å velge riktig pærer). Dette er hva lampeskjermen er til, hvis underkant skal være i en høyde på 50 cm fra nivået på sengen. Ta hensyn til dette også når du velger nattbord 😉

3. STILSK ALTERNATIV – TAK LAMPE INSTEAD AV BORDLAMPER

stylisk alternativ

I jakten på vår stil, rekker vi ofte interessante, alternative løsninger. En av dem er å erstatte den dekorative nattlampen tak lampe med en lampe. For at overhenget skal passe godt på dette stedet i interiøret, må du se etter en ikke for stor lampe med mindre diameter. Det kan være et rør, en kjegle, en orientalsk lykta eller en hvilken som helst annen form som vil passe i størrelse i det rommet som tradisjonelt okkuperes av lampen som står på nattbordet. Heng de samme armaturene på begge sider av sengen, eller bruk to godt arrangerte, forskjellige modeller. I det første tilfellet legger du vekt på det harmoniske, raffinerte arrangementet i interiøret og den individuelle stilen i det andre.

Når du bestemmer deg for en slik løsning, husk å holde armaturene hengende lave – ca. 50 cm over sengen. Så vær oppmerksom på om kabelen som henger din drøm lampe soverom, er av tilstrekkelig lengde.

4. LYS CHANDELIER SOM EN DECORATION

lysekrone

På soverommet fungerer lamper som gir sentralt lys, oftere som et dekorativt element enn belysningen som faktisk ble brukt, men lyset deres skal også være mykt, det kan ikke skade eller forstyrre en intim stemning. Hvis du bestemmer deg for å henge en lysekrone eller tak lampe, så vær oppmerksom på mengden av overheng. Lampe soverom må henge lavere enn i andre rom. Det er best at den har diffuse lysskygger eller at lyset rettes mot taket. Da vil det reflekterte lyset nå oss – hyggelig og avslappende.
Husk også å ikke henge en stor og massiv lampe på plassen over sengen. Denne løsningen er ikke bra.

Å ligge i sengen kan få deg til å føle deg overveldet. Soveromslampen som henger over deg lampe soverom kan ødelegge ditt underbevisste humør og til og med forstyrre din fredelige søvn. Hvis du ikke klarer å henge lampen ved siden av sengen og du blir tvunget til å plassere den over den, velger du en taklampe eller pendel lampe med en lett design, f.eks. laget av stoff, papir eller fjær.

5. LAMPE SOVEROM FOR LESING, ELLER HVA?

leselampe

Hvis du liker å lese ved sengetid, en lampe soverom et must-have element på soverommet ditt. Ikke prøv å tvinge lesing i lyset fra nattlampen. Det er for svakt, og lesing med det vil trette deg ut og påvirke synet veldig dårlig. Det vil være bedre hvis du rekker en lampe som lyser bokens sider godt. Det kan være en reflektorvegglampe med justerbar lysretning, justerbar stående lampe, så vel som led lampe på en korrugerte lampe.

Det viktigste er at lyset er lyst nok til å lese, og at det takket være justeringen ikke skader den andre personens øyne. Når du ser etter en leselampe, er det også verdt å ta hensyn til lampetter som kombinerer en lampeskjerm nattlampe med en LED-lampe på røret. En slik lampe soverom «2in1» vil belyse soverommet tilstrekkelig til øyeblikkets behov. Husk å plassere bryterne innen rekkevidde for personen som ligger i sengen når du bruker vegglamper. Takket være dette vil ingen være nødt til å reise seg for å slå av lyset 😉

6. BELYSNING AV BRUKSOMRÅDER – KORREKT BELYSNING AV EN SPEIL | TIL TIL KABINETTEN

speilbelysning

Uansett om soverommet ditt har et sminkebord, et frittstående speil eller kanskje speilet henger på veggen – hvis du vil være i stand til å se gjennom, vurdere det ferdige antrekket eller sminke, må du velge belysningen på speilet. Gi opp soverom lamper hengt over rammen. Belysning plassert her vil forårsake skygger i ansiktet, så dette er ikke den beste løsningen. Sconces på begge sider av speilet vil være bedre, som lyser figuren med mykt lys, ikke speilruten. Langsgående vertikale armaturer som skinner med hele overflaten eller flerpunkts-lampetter med opale nyanser vil fungere bra her.

Takket være belysning som fra en Hollywood-stjerners garderobe, vil enhver kreasjon og enhver sminke vise sin skjønnhet. Men hvis vi kommer til dette, må du velge antrekk. Å grave gjennom garderoben, til og med en så perfekt bestilt, uten lys vil vi ikke finne noe. Bruk derfor justerbare taklykter, innebygde eyelets i panelet over garderoben eller båndlampe led lampe montert i garderoben. Etter å ha tent opp hyllene vil du raskt oppdage at det ikke kan være så vanskelig å finne noe i bunnen av garderoben 😉

7. KAMERALKLIMAT LAGET MED LYS

koselig klimat

Når alle de viktige sonene er opplyst, er det på tide å tenke på belysning soverom å tro dekorative soveras og den generelle atmosfæren av lys på soverommet ditt. Den varme fargen må harmonisk harmoniseres med fargene. Armaturer for det meste skal gi lys oppover, fordi det reflekterte lyset skaper en stemning som bidrar til avslapning. I tillegg til armaturer kan du fullføre lysarrangementet lampe soverom med dekorativt lys. Sconces med subtilt lys rettet mot veggen eller spotlights som opplyser alkover, bilder og andre dekorative elementer vil gi sjarm til soverommet. LED-belysning i baseboards, taklister eller bak hodet på sengen er en ekstremt funksjonell og effektiv løsning. Arbeidet med en dimmer, det gir deg muligheten til å endre stemningen på soverommet når som helst.

Leave a Comment