Belysning design – vi utvider plassen optisk

Belysning design - vi utvider plassen optisk

Vi endrer proporsjonene med belysning design!

Vil du optisk forstørre belysning stue? I tillegg til lyse farger som gir det plass, sørg også for tilstrekkelig belysning design. Takket være velvalgte lamper vil rommet virke større, og inntrykket av et trangt interiør vil bare bli et minne.

Ved å bruke lysegenskapene kan vi optisk endre proporsjonene til et gitt rom, i tillegg til å fremheve individuelle funksjonssoner i interiøret (arbeid, hvile, matlagingsområde, etc.) I dagens innlegg foreslår vi hvordan du optisk kan forstørre interiøret med lys. Hvis du vil at stuen skal se mer romslig ut, ta vare på størst mulig tilstrømning av dagslys og belysning design. Gi opp tunge gardiner og gardiner, og erstatt dem med persienner. Hvis du ikke kan forestille deg «nakne» vinduer, ta på deg en delikat, tyll lett salongstoff som lar solstrålene slippe gjennom.

Belysning GUIDE

Hva er funksjonen til belysning design i interiøret?

I tillegg til estetiske verdier, ved å bruke riktig valgt belysning, kan vi forbedre formen på rommene og introdusere en gunstig stemning. Antall, design og arrangement av lamper avhenger først og fremst av størrelsen og utstyret til rommet. Valget av belysning design avhenger også av aktiviteten vi gjør der, f.eks. for et hjemmekontor trenger vi et annet lys enn for et rom å hvile eller se på TV.

Moderne spisestue med Scandi stoler

Problemet med det lave taket – hvordan heve det med lys lamper?

Riktig planlagt belysning vil tillate deg å visuelt forstørre eller heve interiøret, avsløre utvalgte elementer i arrangementet og skjule det vi ikke liker. Et tak kan være et problematisk element. Spesielt i små leiligheter blir den hengt ganske lavt, som vi dessverre ikke har stor innflytelse. Vi kan akseptere dette faktum eller bruke noen arrangementstriks. For å få taket til å vises optisk høyere, er alt du trenger å gjøre å rette lyset direkte mot taket. Denne løsningen er en god idé for som tror på belysning baderom – lyset spredt i taket åpner optisk rommet og gjør det høyere. I dette tilfellet, moderne plafonds eller spotlights som har bevegelige hoder, slik at du kan rette lysstrålen direkte mot taket, heve den samtidig.

Hengelamper design

Kule lamper for trange rom

Riktig valgt belysning kan ikke bare «heve» rommet opp, men også utvide. For å utvide interiøret optisk, må du rette det intense lyset mot dets lengre vegger. Spotlights eller lampetter med justerbar lyseffekt vil være best for denne rollen. Det er også verdt å huske at speilene som henges på veggene, er i stand til å til og med doble interiøret. En god løsning for trange rom er også plasseringen av lyskilden i skjulte utsparinger eller belysning av malerier og hyller med spotlights eller halogenlamper. Det er bra å velge lamper laget av gjennomsiktig glass, som vil unngå den overveldende effekten av tyngdekraften.

Moderne gulvlamper for små rom

Det ser ut til at lamper som står i små interiører er et unødvendig tillegg, noe som ikke er helt sant. Men for å unngå effekten av overbelastning av plassen, må vi huske å sette i stuen eller i belysning soverom en tynn stående lampe med lys skygge. Takket være det vil rommet få lyshet og harmoni.

Lite rom tricks

Lys og varme – hvilken fargelys bør du velge for å forstørre interiøret optisk?

Liten flat som lyse farger. Det er verdt å følge denne regelen, ikke bare når du velger møbler til interiør, veggfarger, men også når du velger farge på pære. Hvis vi ønsker at interiøret skal vises optisk større, bør vi velge kalde eller nøytrale lyspærer for hovedbelysningen. Den lyse fargen på veggene og glatte og skinnende teksturer vil gjenspeile lampenes blitz. I tillegg eller støttende belysning kan du bruke lyspærer med en varm lysfarge, som fremmer hvile og avslapning, f.eks. på terrasse belysning. Ved å kombinere kaldt og varmt lys, kan vi optisk forstørre leiligheten, uten å forlate den uten en koselig atmosfære.

Cejlon kolleksjon

Kilder led belysning for små interiører

Utmerkede lyseffekter kan skapes ved bruk av LED-belysning. LED-lamper er et utmerket valg ikke bare når det gjelder besparelser, men også på grunn av allsidigheten ved bruk. Ulike trådformer passer til praktisk talt enhver lampe som er tilgjengelig på markedet i dag, mens den høye fargegjengivelsesindeksen og variert fargetemperatur gjør at led belysning med suksess kan brukes som erstatning for tidligere brukte tradisjonelle lysrør.

Som allerede nevnt gir LED-belysning mange arrangementmuligheter. For eksempel i høye og smale rom kan vi bruke overflatemontert led belysning inne eller montere LED-profiler på vegg- og takforbindelse, noe som vil skape en romslig følelse.

Generelt, for små rom som krever optisk zoom, bør vi velge en rekke belysninger, dvs. fra fokusert til mer diffust. Flere mindre lyskilder vil fungere bedre enn en hovedlyskilde. La oss ikke glemme å henge lys i skyggefulle og vanskelig tilgjengelige steder. Alt dette vil gjøre taket større og ganske enkelt vakrere.

Belysning design

Visuelt større rom med design belysning

Derfor oppstår spørsmålet hvordan man bruker belysning for å forstørre rommene optisk. Det kommer an på hvilket interiør vi har med å gjøre. Hvis dette er høye og smale rom, kan vi bruke pussete avlange led belysning eller installere LED-profiler på vegg- og takforbindelse, begge løsningene vil skape en romslig følelse. Hvis du bor i et rom med en standard takhøyde eller litt lavere, er det verdt å male taket i en definitivt lys farge og bruke det faktum at lyse farger reflekterer lys, og sprer dem jevnt avhengig av belysningskilde som brukes. Så, takket være en slik design belysning, har vi muligheten til å bruke vegglamper eller spotlights utstyrt med LED-pærer, hvis lysstrøm kan justeres og kan rettes mot taket, dette vil gjøre at taket visuelt kan heve seg, noe som vil gjøre rommet visuelt romsligere.

Plafond Espresso

Økonomisk design smart belysning

Vi har et lite rom, og vi vil ha noe moderne og funksjonelt samtidig? Faktisk ikke noe enklere. La oss dra nytte av mulighetene som retningsbestemt LED-belysning og lamper optisk forstørrer plassen gir oss. Alt i ett: kostnadseffektiviteten til lysdioder, muligheten for å arrangere dem, valget av riktig farge og lysintensitet samt moderne design. En godt valgt lyskilde hjelper i stor grad med å utvide et lite rom og skape en passende og unik atmosfære. For det første må vi gjøre at rommet får så mye lys som mulig. La oss i begynnelsen tenke på hvordan dagslyset diffunderer rundt i rommet – dette er grunnlaget. Unngå mørke, overveldende farger på vegger, møbler og utstyr. Det viktigste ved valg av kunstig belysning i små rom er regelen om at mange kunstige lyskilder vises i et lite rom.

Litt fantasi

Sentralt i taket – kjøpe lamper av liten størrelse

Det er lurt å velge en sentral taklampe i et lite rom. En stor lysekrone eller tak kan ikke bare ikke belyse rommet ordentlig, men også en stor lysekrone vil ta en liten plass. Det er verdt å satse på subtile, økonomisk dekorative tak utstyrt med energisparende LED eller også plassere takoverflater, for eksempel EXD-1. Vi kan også anbefale søkelys eller halogener, som, med bevegelige hoder, lar deg rette lysstrålen mot taket ved å løfte den litt opp. belysning på nett finner du f.eks. på sellyhome.no

Moderne gulvlamper

Hva bør huskes? Kule taklamper

En liten leilighet skal være lys for vår egen komfort. Hvis du liker farger, kan du velge utpreget tilbehør i livlige farger. Belysning skal ikke bare belyse plassen, det skal være et designelement som definerer størrelsen på rommet. Takket være passende behandlinger som brukes i interiørdesignen, kan vi optisk forstørre rommene. LED-lysstrømmen rettet mot taket vil gjøre rommet lysere og la taket heve seg, noe som vil gi romets lyshet og inntrykk av romslighet. Hvis rommene våre er smale og høye, kan vi plassere LED-aluminiumsprofiler i å forbinde veggen med taket, og oppnå effekten av romlighet. La oss fokusere på en tydelig lyskilde – lav belysning gir rommet delikatesse og intimitet, noe som visuelt reduserer leiligheten.

Meget viktig belysning takket være design lys

Du vil få en lignende effekt takket være passende belysning. For å få interiøret til å virke mer romslig, plasser flere lyskilder i det. Sjekk vår belysning stue inspirasjon – legg en stående lampe i stuen i tillegg til generell belysning. Uthev individuelle interiørelementer med oppgavebelysning. Det er viktig at lamper i en liten stue skal være så enkle som mulig. I stedet for rikt dekorerte lampeskjermer, velg lyse og naturlige. De vil fortrinnsvis være laget av stoff, glass eller papir. Lysets farge er også viktig. Kjøligere – vil optisk forstørre rommet.

Belysning i stue og spisestue

Endre andelen av interiøret gjennom interiør belysning

Hvis du vil at rommet skal vises høyere, sett på et undertak med lysrør som er skjult bak et ark melket glass eller plast. En god løsning vil også være vegglamper i belysning gang. For å oppnå best mulig effekt, plasser dem øverst på veggen (og ikke på siktlinjen til en stående person). En slik prosedyre vil forsterke inntrykket av høyden på taket. Retningen til lysstrålen er også betydelig. Pek den opp for best effekt. Fallende i taket, flyttet de ham optisk bort fra gulvet.

Liten stuen belysning – taklampe plafond

En effektiv måte å utvide interiøret på er å belyse møbelhyllen og fremheve belysningen på kortere vegger. Vegglamper, som skinner opp og ned på samme tid, samt taklykter, plassert langs veggene, vil fungere utmerket her. En smal stue vil se bredere ut hvis du legger lysstrimler i taket eller veggene. Legg dem inn parallelt med hverandre på begge sider av rommet.

belysning design - eufrat nattlamper

Belysning i en liten leilighet: et stort antall plafond lampe og opplyste overflater

Før du begynner å arrangere kunstig belysning i en liten leilighet, må du først sørge for at du har gitt alle interiør størst mulig tilførsel av dagslys. Først av alt, avslør alle vinduene – på denne måten vil du utvide horisonten og flytte grensene til leiligheten med utsikten bak dem. Gi opp eventuelle vindusdekorasjoner, og hvis du må bestemme deg for noen, ta på lette, lette gardiner eller persienner. Når det gjelder kunstig belysning, dvs. lamper, i små interiører er det nødvendig å bruke flere lyspunkter forskjellige steder i rommet. Jo lysere rommet er, jo større vil det vises, og ved hjelp av noen få lamper vil du definitivt «forme» interiøret.

Du kan heve det lave rommet optisk takket være undertaket med lysrør gjemt bak et ark melket glass eller plast. Et alternativ er lampetter rettet mot taket. Det smale interiøret kan utvides ved hjelp av lysstrimler plassert i taket eller veggene (eller i krøllen mellom taket og veggene), og løper parallelt med hverandre på begge sider av rommet. Takket være den belyste nisjen eller møbelhyllen, vil det lille rommet virke bredere og ta på dybden. Det er også viktig å lysne hjørnene i rommet – denne prosedyren vil forstørre dem optisk, spesielt om kvelden. Det er verdt å huske at i en liten leilighet lamper ikke bør fokusere oppmerksomhet, så det er best å gi opp store, rikt dekorerte lampeskjermer. Bytt dem ut med klare papir- eller glassfarger.

Stylig taklamper

Slanke billige gulvlamper

For å unngå effekten av å «overbelaste» plassen, plasser en slank, stående lampe med en lampeskjerm i en lys, naturlig farge i stuen. Takket være det vil rommet få lyshet og harmoni. Husk imidlertid at andre interiørelementer skal opprettholdes i en lignende stil. Selv den mest slanke lampen vil ikke hjelpe hvis du legger den ved siden av en grov sofa, et tungt kommode eller et kraftig setesett.

Et godt valg vil være en enkel, enkel Eufrat-lampe. Perfekt for industrielt, moderne interiør, men også elegant, selv om det holdes i avantgarde-tonen. I salongen med glamourstil er Fuji gulvlampe perfekt. Kombinasjonen av rustfritt stål, dråpeformede krystaller og glassskygge i krom er en garanti for en unik visuell effekt.

Praktisk anvendelse lysholder vegg

Polakkene er mer og mer villige til å installere funksjonelle vegglamper, og overbevise seg om sine viktigste verdier. Imidlertid er ikke alle klar over at det med deres hjelp er mulig å utvide et gitt rom ved å bruke lysspillet. Det er lurt å f.eks. belysning bad. Dette er ikke en vanskelig oppgave, så lenge vi husker å ordne lampene ordentlig. Det er viktig at lyset de sender ut mot lengre vegger. Plafonds vil også fungere i denne rollen, selv om det for vegglamper er lettere å bestemme lysretningen. Designerlamper med lampeskjermer laget av iriserende glass vil helt sikkert vise seg å være en hit i både klassisk og moderne interiør.

Det er nok å montere lampen på den lengre veggen for å få interiøret til å se mye større ut. Elskere av mer originale elementer i interiøret kan velge for eksempel lampetter med lampeskjermer med et bilde av byen eller annen dekorasjon. Hvis rommet er smalt og langt, er det verdt å velge et større antall lampetter.

Vegglamper Fogo

Himling panel i små rom

Ved hjelp av takbelysning kan du også forstørre stuen eller soverommet. Husk først og fremst å gi opp rikt dekorerte lamper, som med sin prakt i tillegg vil forvrenge proporsjonene til interiøret. Det er heller ikke verdt å velge lysekroner med mørke og store nyanser. Slike lyskilder fungerer bare i romslige rom. I mindre interiører er det best å velge hvite glassfarger.

Det er en universell proposisjon ikke bare for rom, men også for belysning kjøkken. Glasskuler i melkefarger kan også vises i form av nyanser. I tillegg er det verdt å være oppmerksom på fargen på armaturen – lampens sølvdesign vil definitivt vise seg å være en hit. Det skal understrekes at takbelysning er mest vanlig i leilighetene våre – jo mer bør vi bruke dem til å hjelpe oss samtidig med å forstørre interiøret. Denne typen belysning er også flott utenfor hjemmet. Slik utendørs belysning montert på et terrassetak vil hjelpe deg med å utvide og diversifisere hageområdet ditt.

I dag er små rom ikke lenger tungvint å ordne – hvis vi matcher møbler og belysning på riktig måte, kan vi optisk forstørre dem. Det er verdt å huske at lampene som er valgt av oss, smelter sammen med hele interiøret. Glassnyanser, lyse farger og lampetter er velprøvde måter å visuelt forstørre rommet på.

Leave a Comment