Belysning til et lite rom – sjekk hvordan!

Liten sies å være vakker. Vel … Men hvor mye tar det å gjøre det funksjonelt. Belysning et lite rom er en virkelig utfordring som kan bli et virkelig puslespill. Små rom er vanskelige på mange måter. Ikke nok plass i dem, ikke nok frie vinkler og noen ganger for få ideer til hvordan du optisk kan forstørre et tett avlukke. Faktisk betyr alt: veggfarger, møbelteksturer, avstand til utstyr og belysning. Vi når imidlertid en hjelpende hånd til deg – å belysning på et lite rom! Ulike typer lamper, deres arrangement og detaljer kan gjøre at små blir større, mer komfortable og vennlige.

Å planlegge arrangementet av et slikt rom er en sanntidssparer. Ikke kast det på å lære av dine feil. Lær av andre mennesker og dra nytte av bevist visdom!

Ordne lampene ordentlig!

Riktig type og arrangement av taklamper for et rom kan skape en optisk illusjon av en større plass. Selvfølgelig vil ikke dette plutselig passe til en ekstra garderobe. Imidlertid er det stor sannsynlighet for at den allerede stående vil slutte å overvelde deg.

Er du imponert over de vakre, imponerende taklamper som henger majestetisk fra taket? Vel … Vi har gode og dårlige nyheter for deg. Den dårlige nyheten er at du heller bør gi slipp på de store lysekronene og de tradisjonelle hengelampene med lampeskjermen åpen nedenfra. En stor lysekrone ser vakker ut, men trenger mer plass til det. På sin side skaper lyset nedover en skygge i taket, som optisk senker rommet.

Den gode nyheten er imidlertid at du ikke nødvendigvis trenger å gi opp den hengende lampen. Velg imidlertid en mindre modell, hvilken nyanse som er åpen ovenfra. Lyset som reflekteres fra taket får rommet til å se høyere ut.

Når du tenner på et lite rom, er en viktig ting hvordan du skal rette lyset. Dette er av stor betydning. Hver gang vi velger lamper som lar lysstrålen rettes oppover, legger vi til ytterligere centimeter til utvalgte rom.

En unik atmosfære kan oppnås takket være lyset med en varm farge, svak og svak. Du trenger imidlertid ikke overdrive det andre veien, fordi for svakt lys vil gjøre huset mørkt, til og med mørkt, og det vil nesten ha en klaustrofobisk effekt.

Lamper til et lite rom

I motsetning til utseendet, er en sentralt hengende lampe vanligvis ikke nok i et lite rom. Det er bra å akseptere prinsippet om maksimal lysstyrke. Ikke plasser eller heng lamper tilfeldig. Å installere en stor mengde belysning betyr ikke umiddelbart at den er å finne der den faller. Nedenfor er noen velprøvde måter.

Moderne adjustable takpendel Eufrat 3619

Vegglamper – de vil fungere i praktisk talt alle rom. Ekstra veggbelysning vil gjøre at rommet virker mer romslig. Her holder selvfølgelig også prinsippet om å lede lys mot taket. For lange og smale rom, fest vegglampene på en lengre vegg. Takket være dette vil du optisk utvide rommet.

Gulvlamper – dette er en annen måte å få ekstra lys på. Forsøk å sette lampen i hjørnet av rommet, ved veggen. På denne måten lyser du opp krokene i rommet, og skaper inntrykk av mer plass. En gulvlampe plassert andre steder vil visuelt kutte planen for rommet, samtidig som det gir inntrykk av mindre plass.

Liten vegglampe 3076 svart

Dekorativ belysning – halogenlamper, eyelets, LED strips er en flott måte å belyse utsparinger, hyller, kriker og kroker, og dette er igjen en flott løsning for optisk forstørrelse av et rom. Ekstra belysning vil perfekt fremheve plassen og vise et vakkert arrangement.

Omgivende belysning

Elektrisk utstyr, for eksempel en datamaskin, smarttelefon eller TV, avgir kaldt lys med en stor mengde blått lys i spekteret, noe som stimulerer kroppen vår og som et resultat gjør det vanskelig å sovne. Av denne grunn foreslås det å unngå kontakt med skjermene deres to timer før sengetid. Imidlertid, hvis du ikke kan forestille deg et soverom uten TV, er det verdt å belyse veggen bak ham med omgivelseslys. Da vil den flimrende skjermen ikke lenger være det lyseste punktet i rommet.

Leave a Comment