lampe over spisestue

Hvilke lampe over spisebord bør du velge?

Spisestuen er et sted hvor vi tilbringer tid sammen med familie og venner. Noen ganger bruker vi spisestuen som stue – vi jobber ved datamaskinen, barn gjør lekser ved bordet. Spisestuen har mange bruksområder hjemme, og kulminasjonen er et bord hvor vi tilbringer familieøyeblikk. For at bruken skal være funksjonell, må du sørge for tilstrekkelig belysning over spisestue.

En godt valgt spisebordlampe vil gjøre øyeblikk med familie og venner enda mer spesielle. Måltidet vil se mer appetittvekkende ut, og alle andre daglige aktiviteter som du vil gjøre ved bordet vil bli lettere.

Antall spisestuelamper

Lurer du på hvor mange strømkilder lampe over spisebord skal ha? Mye avhenger av størrelsen på bordet og rommet. Vurder også om tabellen er utvidbar. Da er det best å henge en flammelampe over den. Da vil hele toppen være ordentlig opplyst, selv når den brettes ut. Hver dag trenger du ikke å bruke alle strømkilder for å belyse bordet.

Du kan henge flere av de samme lampene i spisestuen montert i forskjellige høyder. Du vil deretter legge det originale utseendet til spisestuen din. Slike modeller passer perfekt til interiør med veldig høyt tak og over middels store bord. I tillegg til effektivt utseende gir de jevn belysning av bordet. Imidlertid, hvis du har et større bord, kan du henge to eller tre identiske lamper over det. Bestselgeren den siste sesongen er sfæriske kobberfargede modeller, som ser bra ut i interiør i skandinavisk stil.

skandinavisk lampe over spisebord

I hvilken høyde henger lampen over spisebordet?

Den gyldne regelen: Det skal være minst 60 cm mellom lampen og bordplaten. Takket være dette er bordet jevnt opplyst, og lyset forstyrrer ingen og skader ikke noens øyne. Bordet og lampen skaper en perfekt helhet.

En bordlampe som er plassert for høyt, persienner folk som sitter ved bordet. For at lyset ikke reflekteres av benken, anbefaler vi å velge lamper uten gjenskinn. Fordi spisestuen i mange hjem er et sted hvor familielivet fortsetter hele tiden (barn som lekser og foreldre som jobber ved datamaskinen), er det også verdt å tenke på høydejusterbare lamper.

bordlampe til spisestue

Hengende lampe eller lysekrone?

En klassisk lampe over spisebord er ikke den eneste ideen for fasjonabel og funksjonell belysning. Flere og flere velger lysekroner! Tidligere var disse rike, skinnende lampene først og fremst forbundet med luksuriøse salonger og romslige haller. I dag forhindrer ingenting dem fra å være stjerner i spisearrangementet! På grunn av det faktum at moderne lysekroner sjelden er utstyrt med nyanser, anbefales det å henge dem litt høyere enn standard spisebordlamper. Unntakene er modeller med nyanser vendt ned. Disse typer varianter blender ikke og lyser opp bordplaten jevnt.

Interessant nok er moderne lysekroner ikke bare modeller inspirert av en glamorøs lapp. Flere og oftere kan du finne industrielle eller skandinaviske designerprosjekter. Noen ligner en floke av lyspærer rett fra den tidligere fabrikkbygningen, andre overrasker med en struktur laget av vinflasker. Til tross for den store forskjellen, vil begge modeller av hengende lamper gi eksepsjonell belysning over bordet.

Pæreeffekt for en lampe over spisebord

Et veldig viktig element i valg av belysning over spisebordet er lysets kraft og farge. Spisestuelampen skal belyse bordplaten jevnt og ikke blende folk som sitter ved den. Lyset skal være varmt, ikke for intenst og litt diffust. De mest populære modellene er lamper med lampeskjermer rettet nedover eller gjennomsiktige glassarmaturer med en melkeaktig lyspære. Du kan bruke hvilken som helst lyskilde for å belyse bordet – lysrør, lysdioder eller halogenpærer. Hvis du vil ha full kontroll over lysintensiteten, er det verdt å installere en dimmer som lar deg justere kraften til pæren.

Juster belysningen over arbeidsbordet

I motsetning til formålet brukes tabellen ofte til arbeid og studier. Forsikre deg derfor om at lampe over spisebordet i denne sonen ikke anstrenger husholdningenes øyne. Vegglamper er en populær løsning. Justerbar lar deg rette lyset til rett sted, noe som er ekstremt viktig når du jobber med tekst. I tillegg kan du bygge en varm og hyggelig atmosfære som vil gjøre møter med sine kjære mer behagelige. Gulvlamper er en mer mobil løsning. Imidlertid blir de foreslått til eiere av større filmer, fordi de kan ta for mye verdifull brukbar plass.

belysningen over arbeidsbordet
Hengelamper Flash
Plafond Espresso

Leave a Comment