industrilamper

Lamper i industriell stil – hvilken belysning skal du velge?

Industriell stil – hva er det?

Før du begynner å velge innvendige lamper for interiøret, må du finne ut hva loftinteriøret er preget av. For det første er de store og høye. Kjøkkenet er kombinert med stuen. Selv om loftene er romslige, kan du enkelt introdusere den industrielle stilen i studio. Bare noen få små forandringer – for eksempel et salongbord laget av antikken eller loftlamper.

I industriell stil spiller murstein, tre, metall og glass en spesiell rolle. Eksponerte rør, murstein igjen på veggene, vintage belysning – dette er rå former som bryter skjemaene, og gjenstander som virker unyttig regjering, de er flotte dekorasjoner for et slikt interiør.

vintage belysning i loftlamper

Belysning i industriell stil – hva skal jeg se etter?

Først av alt, når du ordner interiøret ditt, velg industrilamper som har riktig farge, form og materiale. Belysning vil gi karakter og understreke den originale stilen.

Fargen som hersker i loftstilen er svart og hvit – de passer godt sammen med murvegger. Hvis det er vanskelig for deg å bestemme hva du skal velge, så trekker vi ut en hjelpende hånd – en hengende lampe med en bred lampeskjerm, som er svart på utsiden og kobber eller krom på innsiden vil gjøre jobben! Husk at overflaten på industrilampe skal være både matt og blank.

Formen er rå og minimalistisk, men likevel designer. Det bør være assosiert med spotlights, studiolamper eller fabrikklamper. Industriell belysning er geometriske modeller, de har ofte form av en kjegle eller kule, og noen ganger ser de til og med provisoriske ut – en kabel med en pære hengende under renovering er et flott eksempel på dette.

Det siste poenget er materialet – tre, metall og glass er ideelle for industrilamper. Et trekk ved å tenne loftstilen er faktisk å avsløre skjelettet og omslutte det. En metall-bur-lignende lampeskjerm vil fungere like bra. I tillegg vil trådmodeller skape uvanlige skygger på veggen.

Typer industrielle lamper

Hengende industrielle lamper gir størst inntrykk, de er kunstig alderen slik at de presenterer seg som de som er tatt rett ut av en forlatt førkrigsfabrikk som ligger et sted i en stor amerikansk by. Industrielle hengelamper har en tendens til å være mye mer moderne, og deres sentrale poeng er spotlamper, hvilke bilder henger ned fra en ledning eller streng. Slik belysning er perfekt for høyt interiør, som virker litt lavere, og derfor også mindre overveldende.

Svarte industrilamper ser flott ut i industrielt interiør, som ofte er lyse eller har tegl aksenter. Det kan virke som om slik belysning gir et trist, overveldende og undertrykkende inntrykk, men ingenting kan være mer galt – effektene kan være, og til og med bør beundres, er så spektakulære! Sorte armaturer passer utmerket til gulvlamper som passer perfekt til den industrielle interiørdesignen.

Plafonds vises ofte i interiør i industriell stil, hvis hus er hvite, grå eller krom. Denne typen belysning skaper sammen med andre industrilampe en interessant belysningseffekt, som gjør det mulig å beundre industrielle arrangementer i all sin prakt. Enkle, men uttrykksfulle design av hengende industrilamper passer perfekt inn i stevnet, spesielt når de forekommer i store rom.

Industrilamper til stuen

Lurer du på hvordan du lyser opp en stue i en industriell stil? Først av alt, den er rik og bruker riktig valgte lamper. Det handler om ganske spesifikke hengelamper og plafonds, men du bør også huske på sidelyset støpt av vakre vegglamper og praktiske gulvlamper. Hvis alle typer industrilamper oppført ovenfor er kombinert med riktig sett, kan effektene overstige våre villeste forventninger.

Valget er utvilsomt stort, så det er verdt å bestemme hvilke resultater du ønsker å oppnå ved å introdusere bestemte typer belysning i arrangementet. Det sikreste målet er å gjøre interiøret så funksjonelt og stilig som mulig.

stue i en industriell stil

Leave a Comment