Hengelampe-glødende hjerte av interiøret

Hengelampe er et permanent element av utstyr i hvert hjem og leilighet. Ikke rart – de er så allsidige at de vil jobbe i alle rom, uavhengig av formål og dekor. De er et ideelt supplement til interiørdesignen og er et veldig viktig element i det, så du bør velge de som matcher det. La oss tenke på hvordan vi skal bruke den når du kjøper en hengende lampe. Bør den hengende lampen bare bringe en stemningsfull atmosfære til rommet, eller er det en lyskilde som vi realistisk vil bruke, for eksempel matlaging eller lesing? Når du bestemmer dine behov, finner vi definitivt den perfekte hengelampen som tilfredsstiller forventningene våre.

funksjonell hengelampe til interiøret

Hvordan velge en hengelampe?

Når du velger en henge lampe, må du være oppmerksom på armaturen, dvs. skyggen. Det kommer an på ham i stor grad hvor mye lys lampen vil gi ut. Hvis skyggen er lukket nedenfra og åpen øverst, vil lampen opplyse hovedsakelig taket, men også veggene. Lampeskjermen lukket ovenfra og ugjennomtrengelig for lys vil lyse opp rommet. Lamper med en lukket lampeskjerm laget av frostet glass diffunderer jevnt lys i alle retninger, noe som eliminerer blendingens problem. Lamper laget av åpent materiale støper interessante chiaroscuro på vegger og tak, noe som gjør interiøret mer koselig.

Når vi velger en henge lampe, kan vi velge både en modell med ett lyspunkt og en som har flere uavhengige lamper som vi kan lage interessante komposisjoner fra. Enkelpunktlamper fungerer godt i små interiører, samt innredet i tradisjonell og minimalistisk stil. Flerpunktslamper er flotte som lyskilde over spisestuen eller kjøkkenbordet, slik at du effektivt kan belyse bordet under hverdagsmat og familie sammenkomster.

hengelampe

Hva du skal se etter når du velger en hengene lampe?

Lampen skal ikke bare være funksjonell og fin, men også for å harmonere godt med omgivelsene. Ikke bare heng lysekronen i riktig høyde. Juster størrelsen på lysekronen godt til størrelsen på interiøret. Det er kanskje ikke så lett. Ethvert stort, rikt dekorert element kan være overveldende når det plasseres i et lite rom. Samtidig kan det være en god idé på et stort rom. Den generelle regelen er at store lamper egner seg best for store hjem og rom. I de mindre kan du bruke flere lamper fra en serie.

Ved hjelp av hengende lamper kan vi enkelt skille soner i et rom. Denne løsningen fungerer spesielt i store loftsleiligheter og rom, så vel som i såkalte åpne områder. Hengende lamper skiller også soner i ett rom. For eksempel, i et barnerom, hvis du henger den hengende lampen på rett sted, ganske lavt, vil vi skape et koselig hjørne for lesing og hvile.

praktiske taklamper for barnets rom

Hvilken hengelampe skal jeg velge for et gitt rom?

En hengende lampe for spisestuen skal skinne direkte på bordet og belyse den godt, noe som vil lette forbruket av måltider og introdusere en romantisk atmosfære. Det vil være en vakker dekorasjon i stuen, og stylistisk valgt for resten av rommet vil få hele arrangementet til å se stilig ut. I dette rommet trenger det ikke å gi for uttalt lys, fordi vi med suksess vil bruke her vegglamper og bordlamper, det skal først og fremst være en romdekorasjon. Den hengende lamp soverom er designet for å introdusere en stemningsfull atmosfære, så det er godt å bli styrt av utseendet og bruken i den delikate, varme pærer. På soverommet ser hengende lamper vakkert ut i et boudoir-klima, takket være hvilket rommet blir enda mer koselig og atmosfærisk.

hengelamper for et vakkert soverom

Hengelampe – hvordan matche den til interiøret?

Sammen med populariteten til mote for minimalistiske, industrielle og loftinteriører, vokser også interessen for enkle løsninger. Så hvis leiligheten vår viser til disse trendene, er det verdt å velge en enkel lampe med en klassisk lampeskjerm, uten unødvendige dekorasjoner – her vil både de som er ferdige med metallisk glans og naturlig glass eller papir fungere. Mange enkle arrangementer kan opplives av en sterk aksent i form av en glamorøs, dekorativ lampe, hvis form refererer til overdådige lysekroner og tilfører et elegant elegant interiør med en klype modernitet. I moderne arrangementer verdsettes naturlige materialer som ikke overvelde med dekorasjoner eller sofistikerte former, men bare er et supplement til et enkelt, harmonisk interiør. Fasjonable lamper uten lampeskjerm ser også veldig effektive ut – bare med en stor, dekorativ lyspære. Vi kan også velge forskjellige former på nyanser – runde, halvrunde eller koniske. For rustikk interiør kan du velge lamper med blomsterpynt eller dekorative lampeskjermer – fra stoff og papir, eller med interessante keramiske dekorasjoner .

I hvilken høyde over bordet er det best å montere en hengende lampe?

Mange hengende lamper er utstyrt med en praktisk taumekanisme, takket være deres høyde kan justeres. Dette muliggjør fleksibel belysningskontroll. Når du kjøper en lampe, bør du tenke på høyden som armaturen skal henge. Jo høyere den er, jo større vil overflaten lyse, men jo mindre intens lys. Over et kjøkkenbord eller benkeplate skal lampen ikke bli truet med et slag mot hodet. Suspendert for lavt vil forstyrre. For eksempel kan det dekke ansiktet til en samtalepartner, vi kan også hekte hodet på det. Derfor er den grunnleggende regelen som følger: den hengende lampen skal være 80-100 cm over bordet. Denne regelen er også et godt utgangspunkt for høydejusterbare armaturer. I tillegg kan høyden alltid endres om nødvendig. Hvis den hengende lampen bare er for å belyse rommet, må du passe på at du ikke slår hodet over det. Hvis vi henger den to meter over gulvet, skal alt være som det skal være.

takbelysning for kjøkkenet

Belysning i hjemmet er en vanskelig sak. Den hengende lampen må tilpasses interiørets karakter, men også originalen og fungere som et sterkt punkt som fanger oppmerksomhet. Du bør velge en hengende lampe som best passer rommet og lage et vakkert arrangement som vil glede deg hver gang.

Leave a Comment