Hvordan velge og belyse hagen?

For å forberede et uterom for avslapning og møter med familien, er det ikke bare verdt å fokusere på plantepleie, men også sikre riktig belysning av hagen. Før du begynner å plassere lamper, bør du imidlertid tenke nøye gjennom beslutningen.

Hagebelysning

Hagearbeid er hard kunst. Omsorg for vegetasjon krever mange nødvendige aktiviteter og kontinuitet i arbeidet. Vi vil at du skal glede deg over det endelige resultatet av flere dagers aktiviteter, selv etter mørkets frembrudd! I dette tilfellet spiller det ingen rolle om den valgte hagen er liten eller kanskje så stor som en fotballbane, fordi godt valgt belysning på kvelden vil fremheve kvalitetene til enhver plass.

stillig hagebelysning

Hvilke lamper bør du velge?

Hagen har, som en hjemmestue, mange forskjellige funksjoner. En viktig sak er riktig betegnelse av soner som er dedikert til forskjellige aktiviteter. Ved hjelp av eksterne lamper vil du gjøre en tilstrekkelig inndeling. Takket være dette vil du oppnå den tiltenkte ordningseffekten og understreke den individuelle karakteren til hvert område. For at rekreasjons- og fritidssonen skal oppfylle oppgaven sin på riktig måte, er det nødvendig å velge riktig belysning for den. Spotlights eller gulvlamper skal plasseres ved siden av fritidsutstyret. Hengende lamper i form av metallbur vil interessant komponere med en interessant stubbe, og i tillegg vil de spre varmt lys gjennom forbedrede dekorative pærer. Hyggelig glød vil skape en atmosfærisk atmosfære som vil fremme avslapning og gi en magisk atmosfære til miljøet. Området der du dyrker grønnsaker, urter og lager iøynefallende blomsterkomposisjoner, bør også vises riktig. Uthev plantesenger eller blomsterpotter med skudd gjennom bakkelamper eller lyskastere. Ligger i bakken i riktig vinkel, vil belysningen skape et uvanlig spill av lys og skygge som vil øke attraktiviteten.

praktisk hagebelysning

Stående hagelamper

Den grunnleggende typen hagelampe er gulvlampe. De kan ha forskjellige høyder, og vi skiller høye og lave lamper mellom dem. Høye stolper og lykter brukes ofte i parker og torg, samt i hager med et stort område. Denne typen hagebelysning er godt synlig og lyser opp større områder, og sikrer god sikt. Samtidig faller lyset ovenfra, takket være det ikke fornærmer øynene. Lavtstående lamper for hagen er opptil en meter høye og brukes til å belyse turveier. De fungerer perfekt på hagegrender som belysning av passasjer. Gulvlamper gir sjarm til et grønt område, lyser opp vegetasjon og skaper en stemning i hagen. Lyset er rettet nedover og lyser små mellomrom godt. De plasseres ofte langs stier. De kan monteres i ferdige betongfundamenter eller skrues på en hard overflate som fortau eller belegningsstein.

gulvlampe for hagen

Rampelamper

Hagelamper plassert direkte i bakken er veldig diskret. Armaturer kan forbli tilnærmet umerkelige om dagen for å lysne opp hjemmeomgivelsene om kvelden. Blant innfelte armaturer skiller vi blant annet inngående armaturer, perfekte for bruk i nærheten av garasjen, innkjørsler og parkeringsplasser til hjemmet. Lamper montert i bakken tar ikke plass på hagestier og hindrer ikke kommunikasjon – til fots, bil eller sykkel. Små innfelte lamper lyser overflaten oppover, skaper en stemning og viser utvalgte elementer av hus- eller landskapsarkitektur. Iøynefallende lamper som fungerer perfekt i enhver hage. Oftest har de en rund form. Montert i gulvet, i stier eller innkjørsler. De er veldig holdbare, motstandsdyktige mot trykk fra bilhjul. De tåler alle slag. Rampelamper er vanntette, derfor er de også egnet til å belyse vannhull.

hagebelysning

Vegglampetter

Sconces i utendørsbelysning lar deg implementere prosjekter relatert til fasadebelysning. Denne lampen er festet til veggen. Ideell til terrassen, i lysthuset eller ved porten. Sconces i en minimalistisk stil matcher moderne arkitektur, og dekorative retro sconces passer sammen med frodige planter og lar deg lage et romantisk arrangement. Først av alt, må vi huske at lampene som er valgt av oss passer ikke bare til bygningens og fasaden, men også til hovedbelysningen vi allerede har eller planlegger. Homogenitet er veldig viktig i arrangementet – formen på nyanser, dekorasjoner og lignende farger som lampene holdes i, skal være ensartet eller i det minste like.

funksjonell vegglamper til hagen

Retningsreflekser

Retningsreflekser – hvis du planlegger å rette lyset nøyaktig i retningen du velger (f.eks. Belyse en innkjørsel, garasjeport eller tre) til lyskasteren, vil den være perfekt. Det brukes ofte til å si jeg for å belyse en bygningsfasade. Den reflekterende naturen er fleksibilitet og komfort. Du kan gjøre dette etter menneskehandel, montere det på en stolpe, skru det på veggene eller feste det til fundamentet. En liten reflektor, justerbar skiløperposisjonslys i valgt retning, takket være den ikke blende forbipasserende og understreket estetiske verdier – det være seg hjemmefasader, vegetasjon eller hagearkitektur. Hage reflekser, lyser dammen, fontenene eller terrassen.

vakker hagebelysning

Hengende lamper

Hengende lamper fungerer først og fremst på terrassen, men de ser også bra ut i lysthus og alle typer takplasser som vi lager i hagen vår. Hengende belysning lyser opp plassen jevnlig og tar ikke plass. Vi bør huske at jo kortere kjetting og jo tyngre ramme vi velger, jo mer stabil vil lampen oppføre seg. I forblåste områder er det virkelig verdt å gi fra seg lamper til fordel for mer solid metall – også de som er laget av støpejern.

Hengelamper for hage

Å tenne hager er en vanskelig oppgave. De viktigste hagesonene og punktene skal fremheves. Valg av belysning er også viktig for å kunne beundre effektene på slutten.

Leave a Comment