Hvordan lyse opp en stor stue?

Hvordan man tenner en stue for å gjøre den så funksjonell som mulig er ikke en lett oppgave. I dag vil vi prøve å hjelpe deg med å bestemme og fortelle deg hva du skal se etter. Når du designer belysning til stuen din, må du tenke på om du bryr deg om dens funksjonelle funksjon, eller om dens dekorative og rekreasjonsfunksjon også vil spille en viktig rolle. Husk at stuen virkelig er det viktigste rommet i huset. Det er her vi bruker det meste av fritiden. I stuen tar vi imot gjester, ser på TV, slapper av med en favorittbok. Så hvordan vi lyser opp en mørk stue er en veldig viktig sak. Ved å bruke lyset som brukes, kan vi enkelt skape riktig stemning eller endre stuen til en oase av fred og avslapning. Det atmosfæriske stearinlyset vil også sette oss i et romantisk humør.

spotbelysning i stuen

Del rommet med belysning

I stedet for å tenke på et stort interiør som lukket trøbbel, tenk på det som mange muligheter. Du har mange muligheter og et helt arsenal av lamper å velge mellom. Sentral, dekorativ og spotbelysning – alt dette inkluderer unike arrangementer. Ikke vær redd for dristige forbindelser og eksperimenter. Du kan gjøre en god jobb, og du kan gjøre en av disse effektene. Det er verdt å ha din egen at det er bra å skille sfære av rom med generell belysning, for eksempel et spisekrok, et sted å jobbe, et hjørne med en sofa å slappe av eller en lenestol ved siden av biblioteket.

praktisk belysning for stuen

Hengelampe

Sentral belysning er et uatskillelig, representativt element i funksjonelt stueutstyr. Det tar en hederlig plass i det, uansett hvilken stil rommet er i. Stue som ingen andre interiører i huset er egnet til å bli litt gal med lampens form. Det kan være en hengende modell eller en plattform festet til taket: en lysekrone eller en hengelmape. Hengelampe over sittegruppen vil sikre komfort for hele familien og gjestene. Et sosialt møte i en større gruppe er en situasjon der vi ønsker å bruke et større stueplass, slik at generelt overlys vil være passende. For eksempel trenger familiespill med brettspill og barns spill på gulvet lignende forhold. Dyktig utvalgte taklamper blir en praktisk dekorasjon, unik og ikke repeterbar. Når du planlegger all belysning, kan du starte med å velge en sentral lampe. Takket være dette vil du vite i hvilken retning du skal gå med resten av lampene som vil være i rommet.

hengelamper til stuen

Gulvlampe

Gulvlampen er ganske enkelt et uunnværlig utvalg av nevnte plass. Dets mobilitet tillater en rekke steder, selv om den i en stor stue passer best til sofaen. Her vil armaturen alltid ta vare på komforten din når du trenger riktig lys for lesing. Når du tenker på å kjøpe en gitt struktur, må du være oppmerksom på lampeskjermen. Jo større, jo bedre. En romslig lampeskjerm laget av stoff eller metall med en kuppelform er et godt valg, fordi det vil beskytte sittende beboere fra en skinnende lysstråle. I tillegg, hvis du bestemmer deg for en av disse designerbelysningsmodellene i form av en bue, vil du ikke bare få et fantastisk lyst rom, men også et interessant dekorativt element. Du bør også ta hensyn til modellens konsistens med interiørets generelle karakter. Veldig dekorative designlamper ser bra ut i et stort, veldig eksponert rom. For å understreke deres unike stil, er det verdt at de står i det åpne rommet og til og med lyset som vil spre seg til en unik komposisjon.

gulvlampe til stue

Vegglempe

For å se på TV eller bare slappe av, er det best å bruke et lite lys i form av for eksempel veggskjermer. Sconces er vegglamper som vanligvis ikke spiller rollen som hovedbelysningen i rommet. Slik belysning er et tillegg til en stor lampe og et supplement. Sconces for stuen lar deg belyse utvalgte fragmenter av plassen, og også utføre en dekorativ rolle. Ved å bygge atmosfæren i interiøret, takket være det vi har det bra her, selv om stuen er veldig stor. Sconces kan monteres hvor som helst – i sofaen, stolen, kommoden eller i selskap med et bilde eller et elegant speil. Lampen med lyset rettet oppover vil visuelt forstørre plassen, og de åpne nyansene ned vil bidra til en koselig atmosfære i interiøret.

funksjonell interiørbelysning

Plafond

Plafond i arkitektur opplevde toppen av sin popularitet på 1950-tallet. I disse dager var imidlertid årsaken til suksessen hovedsakelig praktiske fordeler. En flat lampe med bred forekomstvinkel var perfekt til å tenne offentlige bygninger. Situasjonen endret seg imidlertid radikalt i det 21. århundre, og takhøydene vendte tilbake i en helt ny setting. For tiden tilbys et bredt spekter av design og former som taklamper kan vises i interiøret i enhver stil og i hvert rom i huset. Imidlertid er de mye brukt hovedsakelig i moderne og avantgarde ordninger. Valget av plafond for et slikt interiør avhenger hovedsakelig av de planlagte farger og teksturer som belysning må referere til. Modernistiske interiører er vanligvis arrangert i grunnleggende, noen ganger kontrasterende farger og med deltagelse av enkle geometriske former. Lampeskjermens hus, farge og tekstur skal velges individuelt for møbler og vegger. Et bredt spekter av alternativer tillater bruk av tak med elementer av glass, rustfritt stål eller tre – men valget er personlig.

lamper på veggen

La oss huske at å tenne på stuen gir interiøret vårt den rette atmosfæren, så la oss tenke på hva vi forventer av det. Hvis du liker lyse rom, bruk en sterk hovedlyskilde og la et lite lys være i alternativet, noe som vil skape stemning hvis du trenger det.

Leave a Comment