Hvordan belysning et rom uten vinduer?

Å tenne et rom uten vinduer er vanskelig, og det kommer an på hvordan rommet er. Å lyse opp et vindufritt rom virker bare tilsynelatende å være en enkel sak. Hva er vanskelig å installere en lampe som erstatter naturlig lys? Det må imidlertid huskes at ikke hver lampe vil oppfylle sin funksjon i et blindrom.

Rombelysning uten vinduer

Når du dekorerer et rom uten vindu, må du installere et stort antall lamper i det slik at rommet blir koselig og behagelig. Husk at lyskilden ikke bare kan være tradisjonelle lamper og spotlights, men også krystaller, møbler med opplyste vitriner eller, spesielt nylig fasjonable, speil med pærer. Når du planlegger belysning for et mørkt rom, må du ikke bare ta hensyn til antall lamper, men også temperaturen og fargen på selve lyset. Lyspærer som sender ut et lys som ligner på dagslys, som i det minste delvis kompenserer for mangelen på et vindu i rommet, vil være et utmerket valg.

Soverom belysning

Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot å tenne på soverommet uten vindu. Dette bør omfatte lysenheter på forskjellige nivåer. På soverommet fungerer lamper som gir sentralt lys, oftere som et dekorativt element enn belysningen som faktisk ble brukt, men lyset deres skal også være mykt, det kan ikke skade eller forstyrre en intim stemning. Hvis du bestemmer deg for å henge en lysekrone eller hengelampe , må du være oppmerksom på høyden på overhenget. Lampen må henge lavere enn i andre rom. Det er best at det har diffuse lysskygger eller at lyset er rettet mot taket. Da vil det reflekterte lyset nå oss – hyggelig og avslappende. Nattbordlamper er basen på soverommet. Du kan bruke lamper som står på nattbordet, eller vegglamper montert i nærheten av sengen.

vakker sengebelysning på soverommet

Hvordan lyse opp kjøkkenet?

Tilstrekkelig belysning for et rom uten et vindu, for eksempel et kjøkken, kan gis ved bruk av flere velprøvde metoder. Den mest populære løsningen er selvfølgelig å kombinere kjøkkenet med en opplyst stue. Takket være dette vil plassen kreve mindre kunstig belysning. For et blint kjøkken må belysning velges nøye for aspekter som farge og lysmetning. Det er verdt å bruke flere typer belysning – hovedbelysning, underskap og dekorativ belysning, som lar deg belyse den valgte sonen i interiøret. Spotbelysning vil lysne kjøkkenplassen jevnt, og i kombinasjon med de andre belysningselementene vil det blinde kjøkkenet være veldig funksjonelt. Det må imidlertid huskes at i et mørkt kjøkken skal lyset ha en varm gul farge, fordi hvitt kjøler plassen visuelt.

hvitt kjøkken belyse på en original måte

Hvordan tenne et bad godt?

Baderomsbelysning er vanligvis en lampe som er installert i taket eller over inngangsdøren. Det er ikke verdt å begrense deg til en slik ordning. Badet skal ikke mangle annen nyttig belysning. Sentral belysning på badet kan være todelt: ett sentralt plafond, eller en sentral halogenlampe bestående av flere spotlights. Først av alt, når du velger baderomsbelysning, ta hensyn til lyset i speilet. Ekstra belysning ved speilet er nyttig i hverdagen. For at ansiktet skal være godt opplyst, skal minimum to lamper brukes i nærheten av speilet. Belysningen på resten av badet skal rettes mot badekar eller dusj, som spiller en viktig rolle på badene. Av sikkerhetsmessige årsaker må belysningen i direkte kontakt med vann være tett.

belysning for et skandinavisk bad

Korridorbelysning

Korridoren har vanligvis ikke tilgang til dagslys, så la oss ta vare på lyspunktene som lyser opp interiøret. Lamper i gangen trenger ikke å være begrenset til bare deres grunnleggende funksjon. De kan også dekorere, og ved hjelp av lys er det lett å forbedre proporsjonene på interiøret. I tillegg, hvis du har en original henger eller designer skoskap, vil riktig plasserte lamper understreke disse iøynefallende dekorelementene. Når du velger taklamper for hallen, må du være oppmerksom på formen på hallen. Lengden på lampene vil være viktig. For lang tid vil forstyrre, og for kort vil lyse opp gangen. For å få korridoren til å virke litt mer koselig, bør det være lampetter i den. Vi bør imidlertid huske å ikke bruke lignende løsninger i ekstremt små og mørke rom, fordi plassen også vil krympe. En interessant og estetisk tiltalende løsning er også installasjonen av gallerier over bilder som viser frem favorittmaleriene til familiemedlemmer eller deres bilder – portrett, reiser eller annet som vi vil vise.

tidløs korridorbelysning

Garderobebelysning

Å ha en garderobe er uten tvil komfort. Evnen til å lagre klær i et eget, lukket rom gjør at vi enkelt kan komponere stilige sett, fordi klærne og tilbehøret vårt har sin egen plass. For å kunne dra full nytte av mulighetene som tilbys av et ekstra rom i huset, er det verdt å plassere passende lamper så vel som et riktig opplyst speil. Det er verdt å sørge for at garderoben også inneholder søkelys plassert på andre steder enn for eksempel nisjer. Et egnet sted for taknett er også garderobeinnredningen, i tillegg til takplanet, hvis lampene er plassert parallelt med linjen som møblene er montert sammen. Det er verdt å bekrefte valget av kjole og sko før vi bestemmer oss for å opptre i en bestemt kreasjon. Tilstedeværelsen av lamper som lampetter over speilet ser ut til å være uunnværlig.

funksjonell garderobebelysning

Lys er et uatskillelig element i hvert hjem. Hvis vi ikke kan skaffe det fra en naturlig kilde, bør vi bruke erstatninger. Å arrangere blinde rom krever også spesiell årvåkenhet med tanke på belysning. Det lille interiøret kan lyses effektivt med en kilde til intenst lys plassert i midten av taket. I litt større rom kan du leke med lys, bryte kraften i flere lampetter eller installere spotbelysning spredt over et stort takrom.

Leave a Comment