Har lampen noe å si når du leser en bok?

Er du en god bokelsker? Eller kanskje du liker å følge med i den daglige pressen? Slapp av, hva du liker å lese mest spiller ingen rolle her. Hvordan ordne det rette lesestedet hjemme? Imidlertid er det like viktig å velge riktig lysintensitet, farge og forekomstretning.

velge riktig lys for realx på lenestolen

Hvilken lampe vil være egnet for lesing?

Juster leselampen etter dine behov og leserom. Jo større plass, jo flere arrangementalternativer – du kan til og med velge en stor gulvlampe. Men gi opp massiv belysning i små og lave interiører. Velg en vegglampe eller taklampe for disse rommene. På et større bord kan det være en bordlampe, og på et lite bord – en liten lampe. En lampe med bevegelig arm vil også bidra til behagelig bruk – alle vil kunne tilpasse den til deres behov. Og når det ikke er nok plass til et gulv eller et lite bord – gå foran og invester i en vegglampe eller tak. Disse lyskildene belyser plassen like bra.

Har lampen betydning?

Du må huske at øynene dine blir trøtt mest når lyset er for svakt, men lys som er for sterkt og uttrykksfullt når du leser, er heller ikke en god løsning. I rommet der du leser oftest, bør lyset diffunderes jevnt, helst falle ovenfra. I tillegg, for å avlaste øynene, må du montere spesiell dedikert spotbelysning og gi lys med fargen så nær naturlig som mulig. Plasseringen av denne ekstra lyskilden er et annet viktig element. Det er best hvis lysstrålen faller slik at den ikke hindrer boken, det vil si ovenfra og litt bakerst på din person når det gjelder påføring av lamper og nattlamper.

Riktig belysning

Du kan ikke lese uten skikkelig belysning. Det er ikke lenger et spørsmål om bekvemmelighet, men helsen din. Mangelfull belysning, øynene dine blir trette veldig raskt, og hyppig lesing i utilstrekkelig belysning kan forårsake synskader. Det beste lyset er dagslyset, så lesehjørnet er best mulig anordnet så nær vinduet som mulig, slik at tilgangen til dagslyset ikke blir begrenset. Imidlertid har ikke alle råd til å lese i løpet av dagen. Vi finner vanligvis et ledig øyeblikk om kvelden når vi har fullført alle oppgaver. Da er riktig valgt kunstig lys uvurderlig. Fremfor alt makt. Det er viktig at det ikke er for mørkt, men ikke for lyst. Det vil ikke blende når det spretter av lyse sider. Passende lesekraft er mellom 40 og 60W. Lysets farge er også viktig. Den skal være så nær naturlig lys som mulig, dvs. nøytralt og til og med litt kjølig. Med dette lyset er det mye lettere å fokusere og konsentrere seg om en ting i lang tid.

gulvlampe ideell for å lese en bok på en lenestol

Hvordan velge en lampe?

Boken skal være belyst med spotlys som vil belyse hele overflaten på papiret. Lyset skal være mykt og ikke forårsake blending. Veggtoner med lyskilden pekende nedover passer perfekt til denne oppgaven, de med justerbare lampeskjermer som kan rettes nøyaktig mot lesingen leser best. Husk at den er permanent når du velger en slik løsning. Det er vanskelig å flytte lampen hver gang du beveger lenestolen.

Gulvlampe

En viktig faktor som påvirker beslutningen om å velge en leselampe, er måten leiligheten eller rommet er ordnet på. Hvis lesehjørnet er et adskilt rom, er mulighetene mye større. De enkleste å installere er gulvlamper, som fritt kan beveges i tilfelle endring av innredning eller helhetskonsept. For å maksimere lesekomforten, må vi imidlertid huske på muligheten for å justere en slik lampe. Gulvstående belysning kan ha en bevegelig arm som lar deg stille riktig innfallsvinkel på lys.

gulvlampe montert på interiøret

Bordlampe

En seng på soverommet, og på hodegavlen et skap eller et pent bord som ideelt passer til stevnet, på den eller på den en nattlyselampe. Bordlamper gir uvurderlige tjenester når det gjelder å lage et lesehjørne, og det handler ikke bare om soverommet og bare rundt sengen. Et pent møbel kan stå like godt på et annet sted, i tillegg beriket av selskapet med en behagelig lenestol, der du kan falle inn like mye som engasjerende lesing. Hvis en bokhylle full av appetittvekkende volumer står ved siden av, ser verden definitivt vakrere ut.

praktisk og komfort takket være bordlampe

Valg av vegglampe

Det beste stedet for sconces på soverommet er en seng og et sminkebord. På disse stedene er ekstra belysning uerstattelig. Vegglamper over sengen er et bedre alternativ enn lamper som står på nattbord. Takket være lysstrømmen som faller ovenfra, kan vi være sikre på at når vi svinger fra side til side med favorittboken din, vil vi alltid ha tent sider. Det er viktig at vegglampen har en justerbar bom og lampeskjerm, som vil tillate optimal justering av lysretningen til våre behov til enhver tid. En vegglampe hengt i riktig høyde vil sikre optimal komfort. To lampetter harmoniserer elegant interiøret på soverommet, og de er montert i en avstand som er tilpasset bredden og høyden på sengerammen.

funksjonell vegglampe over sengen din

Stemmer pæren i lampen noe?

Mønstret tretthet kan også påvirkes av hvilken type pære en gulvlampe har. Lysrør skal ikke velges for lesing. Det virker ufarlig, men med lengre lesing vil øynene dine begynne å bli trette raskere. LED-pærer blir mer og mer populære. De anses for å være mye mer økonomiske når den ledede leselampen er på lenge. Kraften til LED-pærer kan ikke være for sterk. Det viser seg at menneskets syn påvirkes like negativt av for lite eller for sterkt lys. I tradisjonelle glødepærer ble den beste lesekraften vurdert å være 40W. LED-pærestyrke beregnes i lumen. Den tilsvarende LED-pæren vil ha en effekt på 5W.

Lampen er viktig når du leser, så du bør tenke på riktig valg og finne det mest passende for dine behov.

Leave a Comment