Belysning – et viktig element i huset?

Å dekorere en leilighet er en stor glede for noen mennesker, en vanskelig oppgave for andre. Uansett vår tilnærming til interiørdesign, må vi ikke glemme et veldig viktig element: belysning. Vi behandler ofte valget av lamper med omhu, uten å være spesielt oppmerksom på utseendet og plasseringen. Dette er en stor feil.

Lampe – et viktig element i huset

Vi forlater ofte kjøpet av belysning i siste liten. Når interiøret vårt er praktisk klar og møblert, forsøker vi å lete etter noe som lar oss belyse det. Vi må imidlertid huske at lampen er et slags møbler. Slik det ser ut og kvaliteten påvirker utseendet til hele rommet betydelig. Selv de mest eksklusive og gjennomtenkte interiørene trenger god belysning som vil vise deres skjønnhet. Utvilsomt er den grunnleggende funksjonen til enhver lampe interiørbelysning, men det bør bemerkes at i tillegg pynter lampen interiøret. Det opptar vanligvis de sentrale stedene i husene og leilighetene våre, derfor fokuserer den på øynene og påvirker hvordan mottakeren oppfatter hele plassen.

belysning av stuen takket være lamper

Hengelampe

Hengelamper for hjemmet er en type universell belysning, egnet for ethvert rom. De vil fungere perfekt uansett hvor belysning skal være praktisk og effektiv. De vil passe inn i stuen eller rommet med mange funksjoner, kjøkken, hall. Det er en flott løsning for barne- og tenåringsrom. Disse lampene kan bestå av flere punkter, ha form som tak eller klassiker. Hva er viktig I et bredt tilbud kan du finne taklamper i enhver stil. De er en komfortabel, trygg og estetisk løsning for interiører som er små og fremfor alt ikke høye.

praktisk hengelampe for hver stue

Gulvlampe

Gulvlamper krever ingen installasjon eller montering. Bare plasser dem i nærheten av en kontakt eller en stripe og koble til strømpluggen. Denne egenskapen til gulvlamper gir dem en sterk fordel fremfor taklamper eller vegglamper, hvis installasjon krever litt mer innsats fra vår side. Det er enda en fordel at gulvlamper ikke krever installasjon. Stående belysning kan enkelt flyttes fra sted til sted. Hvis vi ikke er overbevist om at lampen vil se bra ut når du står på et gitt sted, kan vi umiddelbart plassere den et annet sted. Takket være dette kan vi sammenligne og sjekke hvordan lampen ser ut i rommene. Vi kan også alltid flytte lampen til et sted som bare krever mest nøyaktig belysning. Dette er en annen praktisk funksjon som følger av mobiliteten til gulvlamper.

gulvlampe som lyser opp stuen

Vegglampe

En enkel vegglampe er et godt alternativ over skrivebordet, over vasken på kjøkkenet eller i hjørnet av rommet. I alle andre tilfeller er det bedre å velge lampetter i par eller til og med i grupper. Denne løsningen vil fungere på begge sider av speilet både på badet og i gangen, eller til og med ved soveromsbordet. De dekorerer ganske enkelt rommet og gir original og variert design. Stilen til vegglampene er veldig mangfoldig. Fra enkle, minimalistiske design til teatralske, komplekse, gullbelagte former. Plant flagella, tregrener, dyrehorn, klassiske former, art deco, loft / industriell, øko, valg av former og farger er ubegrenset. Materialene som brukes til å lage vegglamper er også veldig komplekse: metall, krystall, tre, plast i forskjellige varianter, i henhold til det maksimale «noe fint for alle». Funksjonelt er vegglamper et flott alternativ til små stående lamper. De tar ikke ekstra plass på gulv, bord, skrivebord eller hylle. De fleste vegglamper er enkle å rengjøre, og det resulterende skitt eller sediment fra støv kan ikke sees ved første øyekast.

hengelampe perfekt over lenestolen

Hvordan velge lampenes stil og form?

Først av alt er det verdt å bli styrt av utseendet til resten av utstyret. I moderne interiører dominerer stadig geometrisk minimalisme og kombinasjonen av enkle, ikke utsmykkede møbler med spennende tillegg. Vanligvis fokuserer vi på dekorasjoner laget av naturlige materialer. De gir et snev av hygge og originalitet til ethvert interiør. Når du velger lamper til stuen, la oss først og fremst ta hensyn til deres størrelse, materiale og lys. Hvis vi bestemmer oss for flere lamper i ett interiør, trenger de ikke å være identiske. Det viktigste er at de har et felles element med seg, for eksempel fargen eller materialet som lampeskjermen er laget av. Størrelsen på lampene bør virkelig tilpasses størrelsen på stuen. For små interiører, la oss gi opp store, store lampeskjermer, fordi de vil bringe unødvendig kaos til interiøret. I dette tilfellet er det bedre å velge noen få mindre lyskilder. Den endelige effekten av å tenne stuen med lampen avhenger av både lystypen og skyggemodellen. Lampen som styrer lyset oppover sprer dem forsiktig gjennom hele interiøret, mens flerpunkts lampeskjermen lyser opp flere soner samtidig.

matchende hengelampe for interiøret

Hvordan ta vare på lamper?

Det at du tar vare på interiøret ditt og at det er orden i det, overlater ingen tvil, det eneste spørsmålet er om du glemmer at lampene blir skitne like raskt som en bokhylle eller bord. Sannheten er dessverre at vi ofte hopper over rengjøringslamper under daglig rengjøring, spesielt blir hengelamper utelatt, som dessverre samler støv raskt, og ikke alltid er lett tilgjengelige. Så hvordan kan du gjøre rengjøring av lampen? I motsetning til utseendet er dette ikke vanskelig. Som alltid er regelmessighet viktig. Du kan også tørke lampene med en mikrofiberklut som håndterer støv godt. Fra tid til annen er det verdt å reservere mer tid til grundig rengjøring av lamper. Slike generelle bestillinger kan planlegges omtrent en gang i måneden.

Belysning er et utstillingsvindu for hjemmet vårt, så det er verdt å investere i gode og solide produkter som er laget av materialer av beste kvalitet. Se etter lamper som vil gi utmerket belysning og vise ditt nøye designede interiør, men også de som kompletterer dette interiøret og vil være et ornament i seg selv.

Leave a Comment