Kjøkkenbelysning – hvordan velge dem?

Kjøkken belysning er et veldig viktig element i etterbehandlingen av ethvert hus eller leilighet. Det er i dette rommet vi tilbringer mye hverdag – vi tilbereder måltider for oss selv og familien, vi drikker ofte kaffe eller spiser alle måltider. Riktig belysning av kjøkkenet gjør det lettere å jobbe i det og holde deg mye mer behagelig. Dessuten påvirker god belysning kjøkken resepsjonen og den generelle interiørfinishen betydelig. Det sies ofte at kjøkkenet er hjertet i hjemmet vårt. Det er et sted hvor hver enkelt av oss bruker mye tid.

God belysning kjøkken er viktig

Å velge riktig lys på kjøkkenet er en veldig viktig ting – god plassering, design, type lyskilder er detaljer som ikke bare påvirker utseendet på kjøkkenet vårt, men også dets funksjonalitet. God kjøkken belysning for å gi de rette forholdene for arbeid, matlaging og andre forskjellige aktiviteter er avgjørende. Hvis spisehjørnet også er integrert i kjøkkenområdet, bør belysningen over det spille en dekorativ rolle, belyse det, og samtidig skape en hyggelig, avslappende stemning. Alt dette betyr at vi bør vurdere kjøkkenbelysning i planleggingsfasen av hele rommet – det er mulig at det vil være nødvendig å utføre arbeid relatert til montering, og dette er bedre å gjøre før du installerer møbler og utstyr.

tilstrekkelig belysning av kjøkkenet

Sentral kjøkkenbelysning

Oppgaven til den sentrale kjøkkenbelysning er å fordele lyset jevnt på en slik måte at vi kan komme fritt og trygt inn i det, og unngå å snuble eller berøre en skarp gjenstand.

Den sentrale kilden er topplyset, som sikrer relativt jevn belysning av kjøkkenet. I denne rollen kan for eksempel en hengende lampe eller plafond – avhengig av vår smak, samt stilen som kjøkkenet ble arrangert i. Kjøkkenkroner er en mindre vanlig, men interessant løsning. På den annen side blir dunlysarmaturer og moderne halogenstrimler med flere reflekser mer og mer populære.

kjokken belysning hengelampe

Den sentrale lyskilden trenger ikke å være intens. Uansett valg bør taklamper for kjøkkenet gi diffust lys eller reflektert lys, dvs. rettet mot taket i stedet for nedover, og deretter reflektert og diffusert. Denne løsningen vil optisk forstørre interiøret.

Spotbelysning på kjøkkenet

Spotbelysning på kjøkkenet er også viktig. For å utføre forskjellige aktiviteter trenger vi et mer nøyaktig lys for å se alt godt. Det er viktig at det er klart, men ikke blendende. Vanligvis velges inventar som gir direkte fokusert lys og de som lar innfallsvinkelen justeres. Et godt opplyst kjøkken forbedrer humøret og forhindrer at øynene blir trette under jobb.

Ytterligere lyspunkter intensiverer lyset midt i rommet og kompenserer for skygger på kantene. Atmosfæren i nærhet skapes av et godt opplyst kjøkkenbord. I økende grad åpner kjøkkenet seg til stuen eller kombineres med spisestuen, så lyskildene som er installert der, bør også ha passende inventar.

kjøkkenbelysning

Leave a Comment