Hvordan du lyser opp en liten stue?

Det er sant at lite er vakkert, men hvor mye krefter du har for å gjøre det funksjonelt. Belysning for en liten stue er veldig viktig på grunn av muligheten for å forstørre interiøret optisk. Ved å velge riktige lamper og ordne dem riktig vil vi få det lille rommet til å virke mer romslig, lysere og høyere og bredere.

Belysning til liten stue – vi har en måte!

Korrekt plassering av lyspunkter vil tillate deg å optisk forstørre en liten stue, fremheve utvalgte steder og skjule uønskede feil – så rett lyset mot taket eller individuelle dekorative fragmenter, så vil rommet virke større. Husk at valg av veggfarger også er veldig viktig. Effekten vil øke hvis lyset reflekteres fra et lyst, helst hvitt tak. Hvis gulvet i en liten stue er mørkt, vil effekten av optisk økning være mer fullstendig.

Den optiske forlengelsen av stuen vil være garantert ved riktig opplyste vertikale inndelinger av veggene i form av søyler. For å utvide en liten stue, rett og slett rett lys mot de lengre veggene. Spotlights eller vegglamper er utmerket til dette.

å forstørre en liten stue takket være belysning

Dekorativ belysning av en liten stue

I en liten stue vil en gunstig løsning være å rette lyset mot individuelle elementer i innredningen – alkover, malerier eller hyller. Slik dekorativ belysning vil ikke bare gi en interessant effekt og lysere interiøret, men samtidig understreke attraktiviteten til individuelle utstyrsstykker og annen dekorasjon. En lignende løsning vil også skape en unik, koselig atmosfære i rommet. Et annet triks, som gir optisk forstørrelse av en liten stue, er å belyse vertikale inndelinger av vegger, for eksempel søyler

Når du velger belysning for en liten stue, bør du også være oppmerksom på lamper og deres design. Når du tar et valg, er det verdt å huske at i små rom fungerer lyskilder av gjennomsiktig glass godt – vi vil unngå det overveldende og ugunstige inntrykket av tyngdekraften for små salonger. Store og massive modeller anbefales ikke, fordi de kan overvelde et lite rom for mye.

Belysning er imidlertid ikke alt. I en liten stue viser det seg at velvalgt veggfarge er like viktig. Inntrykket av romslighet og optisk forstørrelse oppnås takket være den lyse fargen og den glatte, skinnende strukturen, noe som får lampenes glød til å reflektere fra dem.

Harmonisk liten stue

En liten stue liker harmoni. Husk derfor å holde alle lysarmaturer i samme stil. På denne måten vil vi unngå unødvendig kaos som kan skape noen uferdige finpreg. Å holde dem i samme stil vil gi en følelse av orden og ledig plass. Når du velger armaturer, må du se etter mindre og mindre massive. Takket være dem vil vi unngå optisk trang plass.

harmonisk opplyst liten stue

Leave a Comment